Darček od kamošov, srdečná vďaka!
18 | 12 | 2022 I Milan Laca

Šéf poľskej polície vyhlásil, že ukrajinci im namiesto použitých granátometov darovali ostré.

Hlavný veliteľ poľskej polície Jarosław Szymczyk vo vysielaní rozhlasovej stanice RMF FM uviedol, že vo svojej kancelárii omylom vystrelil z granátometu, ktorý mu darovali na Ukrajine.
Skúšal

"Keď som premiestňoval granátomety, ktoré boli darmi od Ukrajincov, došlo k výbuchu," povedal Szymczyk. Poľské ministerstvo vnútra a správy informovalo, že explodoval dar, ktorý dostal  generál Szymczyk  počas svojej poslednej návštevy Ukrajiny.

Rusku sa podarilo prekaziť dodanie zahraničných zbraní na Ukrajinu
Rusko v sobotu oznámilo, že pri piatkovom rozsiahlom útoku na Ukrajinu zabránilo dodaniu zbraní zo zahraničia na Ukrajinu. Piatkový útok pritom spôsobil po celej Ukrajine narušenie dodávok elektrickej energie a vody, informuje agentúra AFP. V... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Darček...

Generál Jarosław Szymczyk dostal na Ukrajine dva protitankové granátomety (pravdepodobne RGW-90), ktoré - ako argumentovali Ukrajinci - mali byť použité. Prvý darček dostal od vrchného veliteľa Národnej polície Ukrajiny Ihora Klymenka. Bol to nezvyčajný vojnový dar, ktorý teraz vyrábajú Ukrajinci – použitý protitankový granátomet, ktorým strieľali na ruské tanky. Vyzerá  ako dlhá trubica, uzavretá na oboch stranách krytmi. Ukrajinci ubezpečili, že tam nie sú žiadne výbušniny. Mal byť prerobený na reproduktor. Neskôr sa poľskí policajti stretli aj so šéfom ukrajinskej štátnej služby pre mimoriadne situácie, generálom Serhiyom Krukom. Po stretnutí ich  priviedli do miestnosti, kde zbierali predmety, ktoré počas bojov zneškodnila služba pod ich velením, napríklad granáty alebo míny.

Silný výbuch

Šéf poľskej polície povedal, že na druhý deň po návrate, chcel darčeky od Ukrajincov odložiť v zadnej miestnosti svojej kancelárie. V momente, keď položil jeden z granátometov  na podlahu, došlo k výbuchu. Výbuch bol silný, prerazil podlahu a na druhej strane poškodil strop. Záchranári zraneného veliteľa ošetrili a previezli do nemocnice. Výbuchom boli poškodené tri podlažia  budovy, od prízemia až po druhé poschodie. Ide predovšetkým o diery v podlahe spoločenskej miestnosti generála Szymczyka, ako aj v podlahe na prvom poschodí.  

Rusko asi niečo chystá...
Putin si na Spoločnom zasadnutí veliteľstva ozbrojených síl vypočul návrhy na ďalší priebeh "špeciálnej operácie". Ruský prezident na stretnutí v sídle armády, zapojenej do "špeciálnej operácie" na Ukrajine, vyjadril pripravenosť vypočuť si... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!