Blaha sa zastal Žilinku: Strapatá holandská tlmočníčka tu nebude poučovať GP o práve!
17 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Monitorovacia skupina pre demokraciu, právny štát a základné práva je znepokojená nedostatkami v oblasti rovnosti práv na Slovensku. Tie sa týkajú najmä LGBTIQ+ osôb a Rómov. Na záver pracovnej cesty to uviedla vedúca delegácie Sophie in 't Veldová. Informoval o tom tlačový atašé Európskeho parlamentu na Slovensku Ján Jakubov. Generálneho prokurátora sa zastal podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha.

„Monitorovacia skupina pre demokraciu, právny štát a základné práva bude v budúcnosti pozorne sledovať všetok relevantný vývoj na Slovensku vrátane prebiehajúcich reforiem v oblasti súdnictva, využívania právomocí generálneho prokurátora či zrušenia obvinení voči vysoko postaveným osobám,“ doplnila šéfka monitorovacej skupiny. A toto sa nepáčilo Blahovi.

Pamätáte si na tú fešandu z Európskeho parlamentu s účesom Ruuda Gullita?

Robert Fico jej pred rokom odporučil, nech si radšej ide vyhúliť jointa do Holandska a nech neotravuje Slovensko. Volala sa Sophia. A je späť.

"Prišla zase na Slovensko a najnovšie poučuje Maroša Žilinku - lebo baba vyštudovala stredovekú históriu a robila ako tlmočníčka, a tak prečo by Slovákov nepoučovala o právnom štáte? Pri všetkej úcte - jediné, čo vie baba o práve, je to, ako v stredoveku inkvizítori upaľovali nevinné ženy. A zjavne ju to inšpirovalo a chcela by upaľovať všetkých, čo nie sú liberáli. Ale čo má čo strapatá holandská tlmočníčka poučovať o práve Maroša Žilinku, ktorý má PhD. z práva? Bez znalosti spisov, bez akýchkoľvek poznatkov!" Začal Blaha z ostra.

NEUVERÍTE! Najnovší počin Igora Matoviča (FOTO)
Vláda padla, americké ministerstvo zahraničia je v pohotovosti, začali sa prekáračky o predčasné voľby a rozpočet, len líder OĽaNO Igor Matovič sa na chvíľu pohrabal v rodinných fotkách, aby Slovákov, ktorí nemajú z čoho platiť účty za energie,... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Úbohé je to aj politicky

Blaha vymenoval prípady kedy pani Sophia ani brvou nemihla: "Sophia je liberálna extrémistka - ak nie si gej či transsexuál, tak ju nezaujímaš. Keď Matovičova vláda zlikvidovala Milana Lučanského, tak bola ticho. Keď brali opozícii slobodu slova, bola ticho. Keď kriminalizovali lídra opozície, takisto bola ticho. Držala ústa aj vtedy, keď vypínali opozičné médiá či keď terorizovali ľudí kvôli očkovaniu. Vtedy dokonca tlieskala. Ale teraz sa sem dotrepe s delegáciou EP a ide poučovať našu generálnu prokuratúru, lebo nezatvára tých, na ktorých jej liberálni kamoši z EP ukazujú prstom. To čo je"

Čo sa má čo Brusel starať do generálnej prokuratúry?

"Nech sa radšej starajú o svoje korupčné kauzy - veď kradnú ako straky. Podpredsedníčka EP bola na výplatnej páske Kataru, na koho výplatnej páske je tuná Sophia? Je choré, že liberáli zo Západu majú pocit, že môžu napochodovať na Slovensko a hrať sa na imperátorov - nikto tu na nich nie je zvedavý. Sme suverénny štát. A po korupčnej kauze v EP by mali všetci západní liberáli chodiť po bruselských kanáloch a tam sa ticho hanbiť." Doplnil v závere poslanec a zanechal jej odkaz.

"Drahá Sophia,

zle si nás pred rokom počúvala, tak ešte raz - neotravuj Slovensko, spakuj si svoju dúhovú zástavu a odleť späť do Bruselu. Ak chceš, Nicholsonová Ti určite požičia metlu. Šťastný let."

Veldová vytvára nátlak

Veldová vyzvala vládu, aby zintenzívnila svoje úsilie o zlepšenie právneho uznania párov rovnakého pohlavia a ich detí. Zároveň ju požiadala, aby urýchlene prijala ďalšie súvisiace právne reformy vrátane primeraných postupov zdravotnej starostlivosti pre transrodových ľudí.

Rusko asi niečo chystá...
Putin si na Spoločnom zasadnutí veliteľstva ozbrojených síl vypočul návrhy na ďalší priebeh "špeciálnej operácie". Ruský prezident na stretnutí v sídle armády, zapojenej do "špeciálnej operácie" na Ukrajine, vyjadril pripravenosť vypočuť si... Čítať ďalej
17 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!