Heger neústupne: Slovensko sme výrazne POSUNULI DOPREDU!
16 | 12 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby na budúci týždeň bola schválená zmena ústavy aj rozpočet. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) kladie rozpočet na prvé miesto.

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby na budúci týždeň bola schválená zmena ústavy o skrátení volebného obdobia a aj prijatý budúcoročný štátny rozpočet. Šéf parlamentu to vyhlásil s tým, že rokovať o tom chce so zástupcami opozície i koalície. 

Kollár tvrdí, že prioritou je prijať rozpočet a pripraviť Slovensko na predčasné parlamentné voľby, ktoré by sa mali konať najneskôr do konca júna. "Budeme sa snažiť pripraviť všetko na budúci týždeň tak, aby sme tieto kroky naplnili," oznámil.

Šéf parlamentu upozornil, že ak nebude prijatý rozpočet, nebude si môcť plniť vláda záväzky voči zdravotníkom, učiteľom i ďalším občanom. Nebude podľa neho vedieť ani garantovať ceny energií. "Je toho veľa, aké problémy by to spôsobilo," podotkol.

Prezidentka odvolala vládu E. Hegera (VIDEO)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok odvolala vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Zároveň ju dočasne poverila vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. Národná rada SR vyslovila vo štvrtok (15. 12.) Hegerovej vláde nedôveru. Predseda parlamentu Boris... Čítať ďalej
16 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Heger: Cieľom je schválenie štátneho rozpočtu na budúci týždeň

Cieľom je schváliť štátny rozpočet pre rok 2023 na budúci týždeň. Vyhlásil to dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) s tým, že je to potrebné na realizovanie opatrení na pomoc ľuďom.

"Je to rozpočet pomoci ľuďom a pomoci zamestnávateľom. Nechceme, aby ľudia prichádzali o prácu a preto pomôžeme aj zamestnávateľom. Tento rozpočet je tak postavený. Je teraz na zodpovednosti parlamentu, aby tento rozpočet schválil," skonštatoval.

Všetky ďalšie kroky budú podľa Hegera závisieť od politických rokovaní na úrovni strán. "Budeme vás o tom priebežne informovať," doplnil.

Poukázal, že jeho vláda bola demokratická, protikorupčná, mala jasné zahranično-politické smerovanie a presadila viacero reforiem. "Slovensko sme výrazne posunuli dopredu a dali sme ho na kurz obnovy," dodal.

Karavána ide ďalej: Vlastne sa skoro vôbec NIČ NEMENÍ!
Dočasne poverená vláda môže rozhodovať o návrhoch zákonov, nariadeniach, o medzinárodných zmluvách SR i o návrhoch štátneho rozpočtu! Upozorňuje na to na sociálnej sieti Úrad vlády (ÚV) SR. Až do vymenovania novej vlády dostáva odchádzajúca vláda... Čítať ďalej
16 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!