Prezidentka v piatok odvolá vládu E. Hegera
15 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok (16. 12.) odvolá vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

"O ďalšom postupe bude prezidentka informovať zajtra," priblížil hovorca.

FOTO TASR - Jaroslav Novák
FOTO TASR - Jaroslav Novák
FOTO TASR - Jaroslav Novák
FOTO TASR - Jaroslav Novák
FOTO TASR - Jaroslav Novák
Prvé informácie o predčasných voľbách

Predčasné parlamentné voľby by sa mali konať najneskôr v júni, ešte lepší termín by bol v máji. Po stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou to vyhlásil predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

"Ja sa zhodujem v termíne predčasných volieb s pani prezidentkou," vyhlásil šéf parlamentu. Konať by sa podľa jeho slov mali čo najskôr.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní s hlavou štátu potvrdil, že v piatok (16. 12.) prezidentka odvolá jeho vládu a zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. "Ostatné veci budú predmetom rokovaní politických strán," poznamenal.

PADLA VLÁDA! Odborníci prezradili možnosti
Slovenská vláda padla! Sulíkovci neprijali ponuku ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) na jeho demisiu. A v parlamente práve dohlasovali o vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽaNO). Matovič za svoju demisiu žiadal od SaS stiahnutie... Čítať ďalej
15 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik