Porážka Maroka stála život 14-ročného chlapca!
15 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Mestskej partizánska vojna vo Francúzsku! Iba 14-ročný chlapec zomrel pri nepokojoch vo Francúzsku po porážke Maroka na majstrovstvách sveta, informuje portál Breitbart.

FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP

Podľa vyhlásenia miestnych predstaviteľov zomrel 14-ročný chlapec po tom, čo ho „v stredu večer v Montpellier násilne zrazil vodič po semifinálovom zápase majstrovstiev sveta vo futbale“. Chlapca previezli do nemocnice, no krátko nato zomrel, informoval Le Figaro .

Zdá sa, že zábery, ktoré kolovali po sociálnych médiách, ukazujú incident, pri ktorom biele auto s niečím, čo vyzerá ako francúzska vlajka, obklopila skupina mladých mužov, ktorí sa pokúšali chytiť vlajku. Auto, ktoré sa pokúsilo uniknúť z davu, prebehlo cez jedného z tých, ktorí ho obklopovali, pričom za sebou nechalo schúlené telo mladého muža.

Už skôr v noci došlo v meste k násilným stretom medzi francúzskymi a marockými priaznivcami po tom, čo Francúzsko vyhralo semifinálový zápas majstrovstiev sveta 2:0.

Ujdi, kým je čas...
Americký plukovník poradil Zelenskému, aby utiekol do Poľska. Americký plukovník McGregor: Zelenskyj nemá s čím počítať, okrem úteku do Poľska. Nech nedúfa... Dôstojník americkej armády Doulas McGregor na kanáli YouTube Judging Freedom povedal,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2022 | Milan Laca

V širšej oblasti Paríža bolo zatknutých 115 ľudí, vrátane 101 v samotnom hlavnom meste. Násilnosti však boli v Paríži trochu utlmené, pretože mesto zmobilizovalo približne 2 200 policajtov a žandárov, aby zabránili vypuknutiu nepokojov v plnom rozsahu.

Aj v Avignone zatkli celkovo 14 ľudí, z toho osem ľudí za použitie mínometnej pyrotechniky. Chaotické scény sa udiali aj v Lyone, kde na políciu zaútočili mladíci v centre mesta, čo viedlo k siedmim zatknutiam.

Násilnosti sa neobmedzili len na Francúzsko, pričom zábery na sociálnych sieťach zrejme zachytávajú stret marockých priaznivcov s políciou v belgickom hlavnom meste Brusel, čo bolo dôvodom predchádzajúceho násilia po minulomesačnom víťazstve severoafrickej krajiny nad Belgickom.

Konzervatívny politik Eric Ciotti informoval , že násilie vypuklo aj v jeho rodnom meste Nice, pričom zdieľal zábery požiarov na uliciach. Tvrdiac, že ​​tam boli bitky, spálené autá a mínomety hádzané na políciu. Ciotti povedal, že jeho mesto bolo ponorené do „mestskej partizánskej vojny“.

Poľsko: Sejm schválil rezolúciu označujúcu Rusko za podporovateľa terorizmu
Dolná komora poľského parlamentu (Sejm) v stredu schválila rezolúciu, ktorou Rusko vyhlásila za krajinu podporujúcu terorizmus. TASR správu prevzala z agentúry PAP. Sejm o tejto rezolúcii neúspešne hlasoval už pred dvoma týždňami. Opozičné strany... Čítať ďalej
15 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik