Pápež František: Na Vianoce posielajte úspory na Ukrajinu
15 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Pápež František vyzýva kresťanov, aby tento rok na Vianoce míňali menej a úspory posielali obyvateľom Ukrajiny, informuje portál Breitbart.

"Na Ukrajine je toľko utrpenia, toľko, toľko!" Pápež to povedal zástupom zhromaždeným vo Vatikáne na svojej týždennej generálnej audiencii.

"Rád by som upriamil pozornosť na blížiace sa Vianoce, dokonca aj na večierky," povedal. "Je pekné oslavovať Vianoce, mať večierky... ale znížme trochu úroveň vianočných výdavkov."

Pápež František sa v stredu 7. decembra 2022 pozerá na betlehem počas svojej týždennej generálnej audiencie v sále pápeža Pavla VI. vo Vatikáne. (AP Photo/Andrew Medichini)

Pápež ďalej navrhol, že peniaze ušetrené na komerčnejšej strane Vianoc by mohli byť presmerované pre trpiacich obyvateľov Ukrajiny.

"Urobme si skromnejšie Vianoce so skromnejšími darčekmi," navrhol. "To, čo zachránime, posielajme ukrajinskému ľudu, ktorý je v núdzi, ktorý tak veľmi trpí."

"Sú hladní, cítia chlad a mnohí zomierajú, pretože nie sú po ruke žiadni lekári ani sestry," povedal. „Nezabudnime: Vianoce áno; v pokoji s Pánom áno, ale s Ukrajincami v našich srdciach. A urobme to konkrétne gesto za nich,“ uzavrel pontifik.

Poľsko: Sejm schválil rezolúciu označujúcu Rusko za podporovateľa terorizmu
Dolná komora poľského parlamentu (Sejm) v stredu schválila rezolúciu, ktorou Rusko vyhlásila za krajinu podporujúcu terorizmus. TASR správu prevzala z agentúry PAP. Sejm o tejto rezolúcii neúspešne hlasoval už pred dvoma týždňami. Opozičné strany... Čítať ďalej
15 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik