O páde vlády sa rokuje. Nie však v parlamente
15 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Padne vláda? Nepadne? To je asi najhorúcejšia otázka dneška. Úmerne k vážnosti situácie sa správajú aj ministri a poslanci, ktorí sa snažia vládu za každú cenu udržať. Po tlačovom vyhlásení, ktoré Igor Matovič a Eduard Heger (obaja OĽaNO) prezentovali vo štvrtok tesne pred poludním, sa rokovania presunuli na domácu adresu Richarda Sulíka (SaS).

Strana SaS je totiž tá, na ktorú ako Matovič, tak aj Heger apelovali. "O 17.00 h rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A úplne rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána obrátilo záhadne svedomie," apeluje líder OĽaNO na Richarda Sulíka.

Padne aj Lengvarský?

Podľa informácií portálu Topky.sk bol ako posledný bod rokovania vlády pridaný aj návrh exministra zdravotníctva Mareka Krajčiho (OĽaNO) na výmenu na poste ministra zdravotníctva. Krajčí mal týmto bodom dokonca podmieniť svoje hlasovanie v otázke pádu vlády. 

Matovič núka Sulíkovi DEMISIU! Má však PODMIENKY
Igor Matovič (OĽANO) ponúka SaS svoju demisiu na post ministra financií. Žiada za to stiahnutie podpisov pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporu štátnemu rozpočtu. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii. "Moja ponuka platí, ak... Čítať ďalej
15 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Zvláštne miesto rokovania

Po tlačovom vyhlásení sa premiér Eduard Heger presunul na domácu adresu lídra SaS Richarda Sulíka. 

V Sulíkovom byte sa okolo 13:15 nachádzali Branislav Gröhling, Jana Bittó Cigániková, Mária Kolíková (SaS), minister životného prostredia Ján Budaj a premiér Eduard Heger (OĽaNO). Premiér cez garáž byt opustil tesne pred 13:30 a na Sulíkovej adrese zostali len členovia SaS, od ktorých sa tesne pred hlasovaním očakáva, že vydajú tlačové vyhlásenie.

Medzitým je búrlivo

"Liberáli v OĽaNO vrážajú nôž do chrbta nielen vláde, ale aj všetkým voličom. Ak im táto zrada prejde, prehodnotím svoje ďalšie politické pôsobenie," vyjadril sa na sociálnej sieti poslanec Gyorgy Gyimesi (OĽaNO).

Aj Romana Tabak (Sme rodina) sa na Facebooku vyjadrila stručne: "Som ZA pokoj & stabilitu v tomto štáte!"

Linhart chápe - po svojom

"Igor Matovič odstúpil. Ďakujem Igor, že si sa zachoval ako chlap a dodržal si slovo, ktoré si mi dal "Pokiaľ nebude Potravinový Semafor, odstúpim". Ešte ale budem potrebovať dôkaz, že budú uvoľnené sľúbené fin. prostriedky na Potravinový Semafor a idem sa stretnúť s Edom Hegerom, ktorý ma kvôli tomu pozval na dialóg. Teraz ešte poprosím o odstúpenie pána Mikulca, vďaka ktorému som 2 roky šikanovaný za to, že poukazujem na korupciu," píše Patrick Linhart (donedávna Sme rodina) na Facebooku.

Zo Sme rodina UTEKÁ ďalší koaličný poslanec!
Poslanec Národnej rady (NR) SR Patrick Linhart odchádza z klubu Sme rodina. Svoj krok na sociálnej sieti odôvodnil tým, že sa nepodarilo presadiť potravinový semafor. "Odchádzam z klubu Sme rodina. Pred voľbami som vyhlásil, že podporím akékoľvek... Čítať ďalej
15 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik