Nepochopiteľný Tarabov krok okorenila Belousovová!
15 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

V tomto období sú v parlamente na pláne tri podstatné hlasovania. Hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde, hlasovanie o štátnom rozpočte a hlasovanie o zmene ústavy, ktorá by umožnila konanie predčasných volieb. Politička Anna Belousovová, ktorá má jasný názor na súčasné politické dianie to okomentovala takto.

Boli to práve tarabovci, kto v utorok pomohol klubom OĽANO a Sme rodina presunúť hlasovanie na neskôr. Vláda tak získala dva dni na to, aby opäť zabojovala o podporu v pléne Národnej rady Slovenskej republiky. A tu prichádzajú ohlasy, že sa jedná o tzv. "vianočné nákupy".

Belousovová trefne

Práve utorkový nepochopiteľný krok Tomáša Tarabu (ŽIVOT-NS) naznačuje, že v parlamente ešte je o čom rokovať. Otázkou však je, že o čom. „Hlasovanie o dôvere vláde je presunuté na štvrtok. Cena poslaneckého hlasu rekordne rastie,“ myslí si Belousovová.

V hre sú dve alternatívy

"V súvislosti s Tarabom, alebo aj s inými politikmi, sa hovorí o dvoch možných vysvetleniach ich konania. Prvé je, že chcú dosiahnuť viac – teda okrem konca vlády aj konkrétny termín predčasných volieb. To je vysvetlenie, ktoré na sociálnych sieťach šíri aj Taraba. Druhé je, že čakajú na to, kto im dá výhodnejšiu ponuku – či vládna koalícia, alebo opozičné strany. Pravdou je, že je vysoko pravdepodobné, že politici ako Taraba a Miroslav Kollár majú pri súčasnom obraze politických preferencií malú šancu, že svoj poslanecký mandát obhája." Píše eReport.

Očakáva sa, že cena poslaneckého hlasu dosiahne maximum vo štvrtok,“ pokračuje Belousovová. A tak sú občania už v napätí ako to celé vlastne dopadne. Stále existuje šanca, že dnes (vo štvrtok) po 17:00 vláda padne a národ si vydýchne.

Bol to TARABA!
Poslanec Tomáš Taraba (ŽIVOT-NS) sa v posledných mesiacoch zviditeľnil niekoľkmi hlasovaniami, ktoré mu vyčítali aj jeho vlastní voliči. Podporil napríklad tzv. „prorodinný balíček“ ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). V októbri zas podržal... Čítať ďalej
14 | 12 | 2022 | Ivan Mihale