"Nastalo najťažšie obdobie pre Ukrajinu!" Kadyrov opäť na scéne
14 | 12 | 2022 I Milan Laca
"Nastalo najťažšie obdobie pre Ukrajinu", vyhlásil  Ramzan Kadyrov.

Podľa neho sa frontová línia posunula, ale nie v prospech Ukrajiny. Celá obrovská frontová línia je podľa Kadyrova  teraz v pohybe. "To nie je naklonené ukrajinskej armáde", vyhlásil.

Postupujú...

Ako povedal Apti Alaudinov, veliteľ špeciálnych jednotiek Achmat na Ukrajine, momentálne nemôže byť reč o žiadnom ústupe. Po celej línii frontu došlo k preskupeniu vojsk.  Boli presunuté na výhodnejšie pozície. Okrem toho zriadili logistickú podporu pre armádu, vyhlásil Alaudinov.

Ruský pilot vysmial nový americký bombardér B-21
Americká obranná spoločnosť Northrop Grumman predstavila najnovší strategický bombardér B-21 Raider, vytvorený pomocou technológie stealth. Za akým účelom sa Spojené štáty rozhodli predviesť túto techniku, vysvetlil vojenský pilot Jurij... Čítať ďalej
14 | 12 | 2022 | im

Tlačia ich

Kadyrov povedal, že ruská armáda systematicky zatláča frontovú líniu na územie Ozbrojených síl Ukrajiny. Predtým hovoril o rozšírenom používaní bezpilotných lietadiel  čečenskými jednotkami, pričom opísal činnosť dronov  slovami „malá cievka, ale drahé.”

Bude ťažko

Čečenský vodca vo svojom telegramovom kanáli napísal, že situácia v zóne bojov je pod úplnou kontrolou Ruska a ukrajinskú armádu čaká najťažšie obdobie. Podľa neho sa frontová línia začala hýbať a tento pohyb nesľubuje úspech pre ukrajinskú armádu.

Majú, čo potrebujú

Apty Alaudinov, ktorý velí špeciálnym jednotkám Achmat, ubezpečil, že majú k dispozícii všetko potrebné, od vybavenia a munície až po teplé oblečenie a jedlo. Tvrdí, že teraz nemôže byť reč o ústupe, pretože preskupenie vojsk sa uskutočnilo pozdĺž celej frontovej línie a všetky sily boli presunuté na výhodnejšie pozície.

Ujdi, kým je čas...
Americký plukovník poradil Zelenskému, aby utiekol do Poľska. Americký plukovník McGregor: Zelenskyj nemá s čím počítať, okrem úteku do Poľska. Nech nedúfa... Dôstojník americkej armády Doulas McGregor na kanáli YouTube Judging Freedom povedal,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik