Sam Brinton, nebinárny Bidenov úradník, údajne znovu kradol! Hrozí mu dlhoročné väzenie
11 | 12 | 2022 I im

Po tom čo si americký prezident Joe Biden najal nového šéfa poradcov pre jadrovú politiku (jednu z najvyšších pozícií v ministerstve energetiky (DOE)) Samuela Brintona,  sa ukázalo, že to nebola šťastná voľba. Podľa policajnej správy, ktorú získala spoločnosť Fox News Digital, nebinárnemu úradníkovi Bidenovej administratívy, hrozilo až päť rokov väzenia za údajnú krádež batožiny v Minnesote. Po novom mu hrozí až 10 rokom väzenia za krádež tašky v Nevade.

Zdroj: Twitter
Sam Brinton
Sam Brinton
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Sam Brinton

Samuel Brinton – ktorý od júna pôsobil ako zástupca tajomníka ministerstva energetiky (DOE) pre nakladanie s vyhoreným palivom a odpadom – podľa vyhlásenia detektíva z oddelenia metropolitnej polície v Las Vegas (LVMPD), údajne 6. júla ukradol kufor s obsahom v hodnote 3 670 dolárov na medzinárodnom letisku Harryho Reida v Las Vegas. Taška obsahovala šperky v hodnote 1 700 dolárov, oblečenie v hodnote 850 dolárov a make-up v hodnote 500 dolárov.

Prvý prípad krádeže

Detektív v správe napísal, že žena, ktorá 6. júla cestovala z Washingtonu, D.C., do Las Vegas, nahlásila, že jedna z jej zapísaných tašiek zmizla. Polícia preskúmala zábery z bezpečnostnej kamery a zistila, že zlodejom je  "biely dospelý muž má na sebe biele tričko s veľkým dizajnom atómového jadrového symbolu dúhovej farby". Po odcudzení batožiny z letiska rýchlo ušla. Polícia však vyšetrovanie uzavrela po tom, čo nedokázala identifikovať osobu, ktorá si kufor vzala.

A. Danko: Gayovia a lesby, nerobte zo seba mimozemšťanov!
Nového poradcu prezidenta Bidena pre jadrovú energetiku zaregistroval aj Andrej Danko. Nezaujali ho však jeho pracovné úspechy, ale sociálna sieť, na ktorej sa prezentuje šialenými "módnymi" kreáciami. Predseda SNS pritom vraj nemá problém s tým,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Druhý prípad

Avšak 29. novembra, po tom, čo sa objavili správy v médiách zdôrazňujúce údajnú krádež Brintona na letisku v Minnesote, vyšetrovatelia prípad z Nevady znovu otvorili, pretože podozrivý zodpovedal Brintonovmu popisu. Po zhliadnutí novinových informácii, dôstojník, ktorý prípad uzavrel mesiace predtým, "okamžite rozpoznal" Brintona "ako podozrivého v súvislosti s týmto prípadom".

Polícia dodatočne overila, že Brinton cestoval rovnakým letom do Las Vegas ako obeť 6. júla a našiel príspevok na Instagrame, v ktorom Brinton zverejnil selfie v rovnakej košeli s atómovým symbolom dúhovej farby ako mal páchateľ na videu.

Dospeli k záveru

Vo vyhlásení dospeli k záveru, že existuje pravdepodobná príčina, že Brinton sa dopustil úmyselnej lúpeže s úmyslom natrvalo zbaviť majetku v hodnote 3 670 dolárov. V Nevade sa veľké krádeže predmetov v hodnote viac ako 3 500 dolárov považujú za zločin kategórie B a trestajú sa odňatím slobody až na 10 rokov a pokutou až do výšky 10 000 dolárov.

Brinton sa dostal na titulky novín po tom, čo bol vymenovaný do funkcie, ktorá dohliada na politiku jadrového odpadu na Úrade pre jadrovú energiu DOE, ako nebinárna rodovo premenlivá osoba. Brinton tiež uverejnil príspevok o tom, že je členom takzvanej skupiny Sisters of Perpetual Indulgence, skupiny drag queen.

Nový Bidenov poradca pre jadrovú politiku
Americký prezident Joe Biden si najal nového šéfa poradcov pre jadrovú politiku, jednu z najvyšších pozícií v ministerstve energetiky (DOE). Je to absolvent jadrového inžinierstva Sam Brinton. Ako LGBTQ+ aktivista, podporuje rodovú rovnosť a nesie... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale