Rusi opäť strašia Američanov
11 | 12 | 2022 I Milan Laca

Prečo sa Američania vystrašili po preštudovaní satelitných snímok ruskej ponorky "Belgorod", ktorá sa vrátila na základňu.

O unikátnej ponorke Belgorod sa opäť hovorilo. V USA  tvrdia,  že ponorka položila Poseidony pri pobreží Severnej Ameriky. Správa šokovala obyčajných amerických občanov, aj vojenských expertov. Keď jadrové torpéda vybuchnú, zaručene  zničia východné pobrežie,  bez možnosti odvrátenia úderu. Je to pravda alebo len pokus o vyvolanie paniky?

Ako to všetko začalo

Všetko sa začalo pred mesiacom, keď sa ponorka "Belgorod",  nosič jadrových podvodných bezpilotných torpéd, vydala na otvorené more. V Pentagone zauvažovali, že možno sa uskutočnia testy, alebo sa Rusi pokúsia umiestniť silné jadrové torpéda pri pobreží USA. 

Pokojne udrite na Moskvu!
The Times: USA už netrvajú na tom, aby Ozbrojené sily Ukrajiny neudierali na ruské územie. Ako sa píše v článku, predtým sa Pentagon viac obával možnosti Ruska použiť taktické jadrové zbrane, alebo zaútočiť na územie niektorej z krajín... Čítať ďalej
11 | 12 | 2022 | Milan Laca

Verili si

Američania boli presvedčení, že dokážu sledovať akýkoľvek pohyb Belgorodu. Ukázalo sa však, že Pentagon podcenil ruskú ponorku. Veľmi skoro zmizla z radarov a jej polohu sa nepodarilo vypátrať.

Prišli domov

Uplynul mesiac  a ponorka sa vrátila do svojho rodného prístavu. Potom sa americkí experti znepokojili a začali pozorne študovať údaje zo satelitov. Ukázalo sa, že Belgorod je po návrate ľahší asi o 200 ton. Jedno jadrové torpédo Poseidon váži asi 100 ton. Ponorka sa teda zbavila dvoch týchto torpéd. Vznikla otázka: kde zanechala ponorka nebezpečný náklad?

Pred prahom...

Pentagon je presvedčený, že náklad zostal v Atlantickom oceáne, 1800 kilometrov od Spojených štátov. Práve na tomto mieste sa NATO podarilo zachytiť prítomnosť „Belgorodu“. . Na amerických sociálnych sieťach vypukla panika, ale Pentagon túto záležitosť odmieta komentovať. Ponorka Belgorod je schopná niesť až 6 jadrových torpéd Poseidon. Umiestnené v hlbinách mora, môžu dlho čakať v úkryte. Ale v príhodnej chvíli Poseidony zasiahnu cieľ veľkou silou.

Nepolapiteľné...

Zastaviť toto jadrové torpédo je nemožné, keďže sa pohybuje rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu. Preto je ešte nebezpečnejšie. Americkí experti tvrdia, že rozmiestňovanie jadrových torpéd pri pobreží Spojených štátov nie je nič iné, ako demonštrácia nadradenosti zo strany Ruska. Pentagon sa obáva, že torpédo môže prekonať akúkoľvek vzdialenosť.  Vďaka jadrovému pohonu je tento dron schopný priplávať prakticky kdekoľvek, s obrovskou výkonovou rezervou. 

Apokalypsa

Keď torpédo exploduje, vytvorí sa vlna cunami, ktorá je schopná zdemolovať všetko, čo jej stojí v ceste. Dosiahne výšku 300-500 metrov a zmyje všetko do vzdialenosti 4-5 kilometrov od pobrežia oceánu. Teda všetky veľké mestá na pobreží.

Známy režisér Oliver Stone ŠOKUJE: Vojnu na Ukrajine vyprovokovala Amerika
Známy americký režisér Oliver Stone poskytol rozhovor pre srbský denník Politika. Okrem iného v ňom uviedol: Zabudli ste na zverstvá na Donbase? Vojnu vyprovokovali Spojené štáty! Veci podľa neho nie sú len čierne alebo biele. „Spojené štáty... Čítať ďalej
09 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik