DO POPUKANIA! DÁVNA SCÉNA Z Fekišoviec je v porovnaní s nápadom BORISA KOLLÁRA IBA SLABÝ ODVAR
10 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Nápad Borisa Kollára zdvihol zo stoličky politológa Jozefa Lenča, ktorý v príspevku na sociálnej sieti hodnotí BORISOVO POVSTANIE a hru planktónom. Boris Kollár prišiel v 21. storočí so šialeným nápadom, ktorý sa podobá nápadu starostky v obci Fekišovce, keď poslanci obce na ustanovujúcom zasadnutí v roku 2018 museli vstať a spievať hymnu. Do popukania sú nápady niektorých politikov na Slovensku a úroveň v NR SR padá a padá a padá...

Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina a predseda parlamentu prišiel s nápadom, aby sa o nedôvere vláde nehlasovalo cez hlasovacie zariadenie, ktoré je podľa neho poruchové a chce, aby sa každý poslanec postavil a povedal, ako hlasuje. Postup má v pláne podľa Denník N navrhnúť na poslaneckom grémiu. 

Inšpiroval sa ustanovujúcim zasadnutím, ktoré sa konalo 10.12.2018 v obci Fekišovce, kde zvolení poslanci obce museli na príkaz starostky obce vstať a povinne spievať hymnu?

Piatoček v NR SR, Borisovo povstane a hru planktónom hodnotí aj politológ Jozef Lenč. Názor, ktorý zverejnil na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Podľa politológa Lenča išlo o nudnú piatkovú schôdzu, na ktorej torzo prítomných iba zvažovalo, prečo zostali v pléne a neodišli víkendovať už vo štvrtok, ako väčšina ich kolegov. Podľa Lenča piatok v NR SR priniesol aj kvôli rokovaniu o odvolaní vlády Eduarda Hegera dve zaujímavé udalosti, ktoré môžu ovplyvniť najbližšie, už pomaly isto, predvolebné mesiace.

TOTO PUTIN NEČAKAL: Je vraj naozaj sklamaný!
Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vyjadril sklamanie nad nedávnymi vyhláseniami bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej o Ukrajine. Rusko interpretovalo vyjadrenia Merkelovej v jej rozhovore pre týždenník Die Zeit tak, že mierový plán... Čítať ďalej
10 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Nápad Borisa Kollára a povstaňte!

Najskôr možno pod vplyvom diskusie s Romanou Tabák prišiel predseda parlamentu s návrhom - predstavou, ako priblížiť pád vlády - aby sa o vyslovení nedôvere vláde hlasovalo povstaním sa a vyslovením, či hlasuje za, alebo proti (prípadne sa zdržal) návrhu na vyslovenie nedôvery vláde.

Po Krajniakovom druhom slovenskom, národnom povstaní z jesene 2020 sa nám tu rysuje tretie povstanie, ktoré si možno kladie za cieľ dospieť k voľbám, ktoré by boli v septembri 2023, a ktoré by pre Sme rodina znamenali ďalšiu možnosť byť drahou nevestou a pre nich a ostatných, ktorých voliči pošlú znovu do národnej rady aj dvojnásobný prísun financií zo štátnej kasy do tej straníckej.

Keďže v prípade postavenia sa a vyslovenia toho, ako kto hlasuje sa minimalizuje možnosť pomýliť sa, zazmätkovať a tak v konečnom dôsledku pomôcť vláde prežiť, ak by sa cez víkend predsa len nepodarilo presvedčiť stranu Spolu a jej predsedu, že je pre nich lepšie vládu podržať, než predčasné voľby posúriť.

Skupinka, ktorá vstúpila do deja a chce sa podľa Lenča zviditeľniť

Nedlho po Kollárovi - Borisovi - objavila sa ďalšia mediálne zaujímavá skupinka, ktorá chce vstúpiť do deja a zviditeľniť sa, v prípade, že hlasovanie o nedôvere vlády dopadne inak ako oni s dôverou očakávajú.

Demokratická frakcia Mikuláša Dzurindu vedená revolučným doyenom Jánom Budajom, smutne-slušným Jurajom Šeligom a Martinom Klusom v stupila do hry s úmyslom prerušiť rokovanie o vyslovení nedôvery, resp. presunúť ho až na január 2023. Lebo Vianoce. Lebo demokracia. Lebo predčasné voľby nechceme, pretože Mikuláš sa ešte nerozhodol.

To, že to s tým prerušením rokovania myslia naozaj vážne potvrdzuje aj fakt, že moderátorom tlačovej konferencie sa stal poslanec Róbert Halák, ktorý už raz úspešne prerušil rokovanie NR SR. Anna Zemanová (SaS) odhodlaním sebe vlastným už odkázala, že na to môžu zabudnúť. Minister financií status ešte napísal.

Ak sa Richard a Igor zatnú a budú trvať na tom, že nepopustím, budú sa všetky oči v sobotu upierať na Senec a to, ako sa rozhodne jeden z planktónu slovensého straníckeho systému.

ČESI MAJÚ JASNO: VEĽKÝ PRIESKUM O vládnucej POMOCI PRE UKRAJINU.
Záujem českej verejnosti o vývoj situácie na Ukrajine klesá, rovnako ako súhlas s vládnou pomocou pre túto napadnutú krajinu, ukázal prieskum. O rusko-ukrajinský konflikt sa teraz zaujíma necelých 60 percent ľudí, čo je o štvrtinu menej ako na... Čítať ďalej
10 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu pod