TOTO musíte VIDIEŤ! Dramatická hudba a potlesk. Česká vláda si urobila zostrih cesty do Kyjeva (VIDEO)
02 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Dramatická hudba, cesta lietadlom a vlakom, rokovania s ukrajinskou vládou či prezidentom Zelenským. Úrad vlády publikoval krátke video z cesty českej delegácie na Ukrajinu. Premiér Peter Fiala v Kyjeve na konci októbra rokoval s ukrajinským prezidentom, ministri so svojimi náprotivkami. A všetci navzájom. Heger a ani Čaputová si teda takéto parádne video neurobili. Majú sa čo učiť.

Do Kyjeva odprevadili Fialu vicepremiéri Vít Rakúšan, Marian Jurečka a Vlastimil Válek, ministerka obrany Jana Černochová, minister zahraničných vecí Ján Lipavský, minister financií Zbyněk Stanjura a minister dopravy Martin Kupka.

"Rokovali sme ako na medzivládnej úrovni aj s prezidentom Volodymyrom Zelenským. Cesta úplne splnila svoj účel. Bola prínosná pre Českú republiku aj pre podporu Ukrajiny,“ povedal Fiala po návšteve, ktorá sa zameriavala na povojnovú obnovu a ďalšiu spoluprácu s Ukrajinou.

Dramatické video

Ocenený premiér

Po návrate premiér tiež oznámil, že by sa západné sankcie mali zamerať v ďalšom rade aj na Bielorusko, ktoré nepriamo pomáha Rusku vo vojne proti Ukrajine. V rámci návštevy Petr Fiala dostal Rád Jaroslava Múdrého 1. triedy. Jedná sa o vysoké štátne vyznamenanie za zásluhy o rozvoj a blaho Ukrajiny v oblasti vedy, kultúry, školstva a obranyschopnosti krajiny.

Eduard Chmelár: Zuzana Čaputová ako prezidentka je jeden veľký zlý vtip
"Zuzana Čaputová sa ako jediná hlava štátu na svete zapojila do prvoplánovej ľudovej zábavy o fiktívnej anexii Kaliningradu. Zuzana Čaputová ako prezidentka je jeden veľký zlý vtip," myslí si politológ Eduard Chmelár a dodal aj viac. Názor Eduarda... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik