Pentagon o útoku na Sevastopoľ: NIČ nepotvrdzujeme, NIČ nevyvraciame
01 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Spojené štáty "sledujú správy" o útokoch voči ruským plavidlám v prístave Sevastopoľ na Kryme a potvrdili, že tam došlo k výbuchom. Uviedol to v pondelok vysokopostavený predstaviteľ americkej armády. 

Predstaviteľ armády nechcel uviesť odhad škôd, či poskytnúť ďalšie informácie o tom, čo mohlo tieto výbuchy spôsobiť. Takisto odmietol poskytnúť informácie o účasti plavidiel USA.

Rusko v sobotu pozastavilo svoju účasť na kľúčovej dohode o vývoze poľnohospodárskych produktov z ukrajinských čiernomorských prístavov v dôsledku dronového útoku na ruské plavidlá na Kryme.

Moskva tvrdí, že námorné drony využili bezpečný koridor určený na vývoz obilia a mohli byť vypustené z paluby jednej z civilných lodí prenajatej na vývoz poľnohospodárskych produktov z prístavov Ukrajiny.

Kyjev v tejto súvislosti obviňuje Moskvu, že sobotňajší útok na Kryme využila len ako "falošnú zámienku" na obnovenie blokády ukrajinských prístavov a odstúpenie od dohody, s ktorou Kremeľ opakovane vyjadroval nespokojnosť.

Berlusconi na rovinu: Ak Západ tvrdí, že chce mier, Ukrajine viac zbraní nedodá
Ak chce Západ mier, nepošle Ukrajine viac zbraní. Povedal Silvio Berlusconi, ktorý si tiež myslí, že Zelenskyj sa prikloní k dohode s Moskvou len v prípade, že sa už nebude môcť spoliehať na dodávky Západu. Navrhuje, aby Západ ponúkol Kyjevu... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik