Vedenie parlamentu je chaotické! SaS vyzýva Borisa Kollára, aby konal!
31 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Opozičná strana SaS vyzýva predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), aby ešte v pondelok stanovil pokračovanie 75. schôdze parlamentu na stredu 2. novembra, keď bola aj riadne plánovaná.

TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

"Je zrejmé, že v parlamente sa neodohral žiadny hekerský útok. Dokonca aj predseda OĽANO Igor Matovič tvrdí, že malo ísť len o zle prepojené káble. Nevidíme preto najmenší dôvod, aby sa schôdza odkladala až do 8. novembra," uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Ako dodala, Národná rada SR je plne funkčná, čo dokazujú aj zasadania výborov. Poslanci parlamentu a najmä Boris Kollár by si podľa nej mali uvedomiť, že neporiadok, ktorý je v parlamente, sa len zvýši nedôvodnými prestávkami.

NAKA koná! Zaoberá sa nenávistnými komentármi na internete
Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa zaoberá nenávistnými prejavmi publikovanými na internete. Ide najmä o podozrenia zo spáchania trestných činov extrémizmu, hlavne trestného činu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Strana SaS považuje súčasné vedenie parlamentu za chaotické

"Opakovane sa odkladajú hlasovania, prerušuje sa rokovanie a prepadávajú body. Navyše Boris Kollár zneužíva svoju funkciu na to, aby manipuloval s parlamentnými procesmi s cieľom ovplyvniť výsledok hlasovania. Toto považujeme za neprijateľné," komentoval podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Schôdzu NR SR vo štvrtok (27. 10.) prerušili pre kybernetický bezpečnostný incident. Predseda NR SR o deň neskôr informoval, že technické problémy sa podarilo odstrániť.

Fekišovce znova vo svetle reflektorov! Výsledky volieb sú prekvapujúce! (VIDEO)
O existencie obce Fekišovce by väčšina obyvateľov Slovenska ani len netušila, nebyť virálneho videa spred štyroch rokov. Starostka obce Miloslava Fedorová nútila zvolených poslancov spievať hymnu a preslávila sa aj vetou: "...Ďoďku tu máš pero a... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Boris Kollár priznal, že išlo o technický problém. Neuveríte do ktorého dátumu bude zrejme parlamentná schôdza prerušená!

Technické problémy, pre ktoré prerušili rokovanie Národnej rady (NR) SR, sa podarilo odstrániť. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) predpokladá, že pre incident podajú aj trestné oznámenie. Zatiaľ sa podľa jeho slov nevie, či šlo naozaj o hekerský útok.

Plánuje sa s spojiť s predsedami parlamentných strán a zistiť, či by 75. schôdza mohla pokračovať už vo štvrtok (3. 11.).

"Odstránili to, kolaboval systém," povedal Kollár, no nepriblížil, aký presne problém vo štvrtok (27. 10.) vznikol a čo ho zapríčinilo. Nechať to chce na kompetentné orgány a vedenie bezpečnosti v parlamente. "Určite podajú nejaké trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Musia zistiť, či to bol úmysel, nedbanlivosť alebo ľudská hlúposť," podotkol.

Zdôraznil, že situácia nevznikla pre zastaranosť systému. Priznal problémy s hlasovacími zariadeniami, no súvis to podľa jeho slov nemalo. Priblížil, že výmena celého systému by mohla stáť 20 miliónov eur. Obnova sa však podľa Kollárových slov dá vyriešiť aj postupne po jednotlivých moduloch. Predpokladá, že prvý modul týkajúci sa hlasovacích zariadení by sa mohol obstarať a sfunkčniť pred letom budúceho roka.

Šéf parlamentu tiež vysvetlil, že pri rozhodnutí o prerušení schôdze až do 8. novembra ešte nepoznali rozsah problému a nevedeli, ako rýchlo sa ho podarí odstrániť

Poslanci si podľa jeho slov už mohli vzhľadom na avizované dlhšie prerušenie naplánovať iný pracovný program alebo zahraničné cesty. Aktuálne sa preto plánuje spojiť s lídrami koaličných aj opozičných parlamentných strán a preveriť, či by mohli pokračovať v rokovaní už budúci štvrtok.

Igor Matovič rieši TO, čo NEMÁ! Prečo nápad o zvýšení medikov povedie k nenapraviteľným škodám?
Zvýšenie počtu študentov medicíny by bez ďalších systémových zmien viedlo k výraznému zhoršeniu kvality výučby a k nenapraviteľným škodám v celom pregraduálnom vzdelávaní budúcich lekárov. Vyhlásila to Rada Slovenskej lekárskej komory (SLK), ktorá... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik