Berlusconi na rovinu: Ak Západ tvrdí, že chce mier, Ukrajine viac zbraní nedodá
31 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Ak chce Západ mier, nepošle Ukrajine viac zbraní. Povedal Silvio Berlusconi, ktorý si tiež myslí, že Zelenskyj sa prikloní k dohode s Moskvou len v prípade,  že sa už nebude môcť spoliehať na dodávky Západu. Navrhuje, aby Západ ponúkol Kyjevu "stovky miliárd dolárov na rekonštrukciu."

"Dosť bolo zbraní, poskytnime Ukrajine ekonomickú pomoc," povedal Berlusconi novinárovi Brunovi Vespovi. Informáciu priniesol portál mandiner.hu.

Podľa šéfa Forza Italia by veľký fond na obnovu mohol presvedčiť Kyjev, aby súhlasil s rozhovormi s Moskvou. "Západné krajiny by mali prestať dodávať Ukrajine zbrane, ak chcú mierové riešenie konfliktu medzi Kyjevom a Moskvou,“ povedal bývalý taliansky premiér, ktorý sa tiež domnieva, že Volodymyr Zelenskyj by súhlasil s akoukoľvek dohodou s Moskvou iba vtedy, ak by si "Ukrajina v určitom bode uvedomila, že už nemôže počítať so zbraňami a pomocou súčasne“. Berlusconi prezentoval svoj nápad, aby Západ ponúkol Kyjevu „stovky miliárd dolárov na rekonštrukciu“ ako podnet na začatie rokovaní.

Berlusconi tiež označil ruského prezidenta Vladimíra Putina za muža mieru. Prezradil aj to, že sa pokúsil Putina telefonicky zastihnúť, keď koncom februára vypukol konflikt medzi Moskvou a Kyjevom, no nepodarilo sa mu to.

Putin sa spolieha na tuhú zimu. Tá mu pomôže zraziť Európu na kolená.
Niet peňazí, ktoré by Putina zastavili. Jeho útoky na Ukrajinu budú pokračovať aj v roku 2023. S najnovšími predpoveďami vyrukovali analytici Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorí tvrdia, že teória víťazstva ruského lídra je postavená na tuhej... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik