Matúš Šutaj Eštok vie, kedy klame OĽaNO: Ráno, na obed, aj večer
30 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Igora Matoviča (OĽaNO), ministra financií, usvedčil z klamstva Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD. Matovič podľa neho klame, čo sa týka podpory slovenských medikov na školách a vysvetlil, prečo si to myslí. 

Odvážne tvrdenie

"Matovič a členovia jeho sekty klamú ráno, klamú na obed a klamú večer. Naposledy v priamom prenose klamal v pondelok ako najatý, že po 30 rokoch on dostal nápad uprednostniť slovenských študentov medicíny na úkor zahraničných," vytkol Šutaj Eštok Matovičovi.

Aká je pravda 

"Toto opatrenie zaviedol počas dvoch rokov Peter Pellegrini ako premiér a Matovič s Krajčim ho zrušili! Čo máme čakať nabudúce? Že Matovič po 30 rokoch akože vymyslí obedy pre deti zadarmo, ktoré sám zrušil, a spraví si k tomu tlačovku?" pýta sa Šutaj Eštok.

Matovičova novinka má pomôcť zachrániť zdravotníctvo. Čo vymyslel?
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) chce o stovky zvýšiť počet slovenských medikov na lekárskych fakultách na Slovensku. Deklaroval, že rezort uvoľní peniaze, aby sa školám vynahradili straty z príjmov za zahraničných medikov. Má ísť o milióny... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chce zachrániť zdravotníctvo

"Ministrovi zdravotníctva som dal za ministerstvo financií ponuku, s ktorou môže osloviť všetky lekárske fakulty - Slovensko má eminentný záujem zvýšiť počet medikov približne zo 700 na 1200 v ročníku už od nasledovného školského roka," informoval Igor Matovič na tlačovej besede, dňa 25. 10.

Má to však aj trhliny

"Vyšší počet študentov môže predstavovať kapacitný problém, predovšetkým z hľadiska získavania klinickej praxe - počty lôžok v univerzitných nemocniciach, počty lekárov - učiteľov a podobne," vyjadrila sa dekanka Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine Andrea Čalkovská.

Lekárske fakulty boli podľa dekanky opakovane v situácii, keď bola "spoločenská požiadavka" na navýšenie počtu študentov. "Avšak financovanie počas celej dĺžky štúdia ostalo v rovine sľubov," podotkla.

Všetko podľa jej slov záleží od spôsobu garancie finančného zabezpečenia takéhoto navýšenia.

Vyšší počet medikov má trhliny, dekanka lekárskej fakulty v Martine vysvetlila prečo
Vyšší počet medikov na lekárskych fakultách môže predstavovať kapacitný problém. Vyplýva to z reakcie dekanky Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine Andrey Čalkovskej pre TASR na zámer zvýšiť počet slovenských... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik