Europoslanec Radačovský obhajuje Zuzanu Čaputovú a kritizuje opozičné strany
30 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Najlepšie „vyhovoriť sa“ na Ústavný súd, prezidentku republiky a možno nabudúce aj na Marťanov, len nepriznať si vlastnú neschopnosť," myslí si europoslanec Miroslav Radačovský, predseda strany Slovenský Patriot. Tvrdí, že občania Slovenska nie sú ovečky a prekvapujúco žiada ospravedlnenie od opozičných strán. Od ktorých a prečo? 

Príspevok Miroslava Radačovského, s názvom: Občania Slovenska nie sú ovečky, zverejnený na sociálnej sieti, prinášame v plnom znení.

Väčšina občanov Slovenska je toho názoru, že súčasná vláda nie je schopná riadiť štát a nie malá časť občanov je presvedčená, že je potrebná aj zmena hlavy štátu.

S týmto názorom občanov sa stotožňujem.

Za takejto situácie zaviesť národ do referenda a dať mu nádej, že vláda skončí, je jednoduché. Ale urobiť to profesionálne, s odbornou zdatnosťou, už je asi ťažšie.

Preto je najlepšie „vyhovoriť sa“ na Ústavný súd, prezidentku republiky a možno nabudúce aj na Marťanov, len nepriznať si vlastnú neschopnosť.

Prvý pokus opozičných a spriaznených strán o referendum o predčasných voľbách bol neúspešný

Ústavný súd rozhodol, že otázky sú protiústavné. Zverejnil som v júli 2022 status, ktorý niektorými bol aj zle pochopený, v podstate s tým, že nie je dobré, pokiaľ politické strany, politici, ktorí sa už – už chystajú vládnuť, nie sú odborne spôsobilí ani naformulovať referendové otázky.

Po rokovaní Smeru-SD s mimoparlamentnými stranami HLAS-SD, SNS a Republika opozícia pripravila druhé referendum a občania opätovne, veriac im, s nádejou, sa v potrebnom počte podpisovej akcie zúčastnili.

Už keď som si prečítal dve otázky druhého referenda, tak mi až prišlo ľúto a pred svojou asistentkou v kancelárii v Bruseli, možno nevhodne, som sa vyjadril, ktorý ústavný poloblázon im to zase poradil a aj v tomto smere som zverejnil FB status.

To, že prvá referendová otázka o páde vlády je ústavný nezmysel, o tom snáď nemôže pochybovať ani začínajúci asistent alebo asistentka na ktoromkoľvek okresnom súde.

A druhá referendová otázka, v zmysle ktorej by sa mohla NR SR uznesením sama rozpustiť, je scestná a Slovensko by sa zaradilo k svetovým unikátom.

Ešte šťastie, že prezidentka republiky aj túto druhú otázku neposunula na Ústavný súd, pretože hanba pre Smer-SD a ostatné strany ženúce ľudí do podpisových akcií by bola dokonalá

Prezidentka asi vie, prečo to neurobila. Veď, nakoniec, už v septembri by bola mala vypísať referendum, a ani s tým, vzhľadom na neodbornosť politikov, nikto nevie pohnúť.

Nemôžem sa hrdiť pomenovaním ústavný právnik, nemám na to odbornú kvalifikáciu, nikdy som na Ústavnom súde nepracoval. Mám však takmer 40-ročnú prax sudcu, čo ma naučilo logicky a právne akceptovateľne myslieť. Možno si mohli dať páni zo silných opozičných strán odo mňa poradiť. A pokiaľ nie, bol by som im odporučil svojich priateľov, skutočných odborníkov na ústavné právo.

Piatkové Košice očami účastníka: Pokus o sabotáž i americké vlajky (FOTOGALÉRIA)
Pán Gabriel je jeden z tých, ktorí v piatok cestovali desiatky kilometrov, aby vláde povedali, že majú Slovensko na 1. mieste. Demonštráciu zorganizovalo OZ Nádej a sloboda, pod vedením RNDr. Jána Baránka. Sprevádzal celým programom "Janko bol... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Vážení priatelia zo Smeru, HLAS-u, Republiky a iných strán, nie je to útok na Vás

Len mi je ľúto Vašich voličov a sympatizantov, ktorí Vám, zdá sa, veria. Občania Slovenska nie sú ovečky, a čo tak sa im ospravedlniť. Priznať si chybu, možno aj neschopnosť, veď je to ľudské a korektné.

Nie každý, kto vie vyhodiť most do vzduchu zvolávaním občanov na námestia, vykrikovaním, ako sa bijem za Slovensko, dokáže postaviť most nový a ešte lepší.

Nie je preto náhoda, že jedným zo základných hesiel strany Slovenský PATRIOT je odbornosť, slušnosť a ešte raz odbornosť.

A pretečie asi veľa vody, kým to občania SR pochopia.

A pokiaľ to nepochopia, tak po budúcich parlamentných voľbách to bude tak, ako bratia Česi hovoria: „Prašť jako uhoď“.

Samosprávne kraje už poznajú svojich nových predsedov
Samosprávne kraje už poznajú svojich nových predsedov. Obyvatelia ich zvolili v sobotňajších (29. 10.) krajských voľbách, ktoré sa konali spolu s komunálnymi. Šesť krajov si svojich doterajších šéfov ponechalo, v dvoch nastáva zmena. Nitriansky... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik