Poľsko sa chystá rozšíriť si územia (VIDEO)
30 | 10 | 2022 I Milan Laca

Poľsko sa pripravuje na dobytie západnej Ukrajiny a referendum.

Poľská vláda pripravuje odrazový mostík pre inváziu a zabratie svojich „historických krajín“ na západnej Ukrajine, píše stránka Modern Diplomacy. 

Už veľa stihli

Ako sa uvádza v článku, Poliaci už v susednej republike majú osobitné práva. Majú možnosť vykonávať funkcie vo vláde, získať všetky sociálne záruky, ktoré sa vzťahujú na pôvodné obyvateľstvo. Poľskí podnikatelia si navyše môžu legálne kúpiť ukrajinské továrne a firmy.

Poľsku rastie chuť (na peniaze)!
Poľsko bude od Ruska požadovať náhradu vojenských strát spôsobených ZSSR. Poľské ministerstvo zahraničných vecí bude požadovať od Ruska, aby nahradilo straty, ktoré utrpelo počas druhej svetovej vojny. Kompenzácie Varšava má v úmysle vypočítať a... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Milan Laca

Veľké Poľsko sa vracia

„Zdá sa, že plán vládnucej strany Právo a spravodlivosť, na oživenie Poľskej republiky v rámci hraníc "historických krajín" nadobudol formu dávno pred ruskou vojenskou operáciou na Ukrajine,“ píšu autori článku. Varšavské úrady majú podľa nich v úmysle nasadiť na západnú čast susednej krajiny vojenský kontingent a usporiadať tam referendum o vstupe okupovaných území do Poľska. 

Čo bude s Ukrajinou

V tom čase už budú, podľa plánu poľských politikov, ozbrojené sily Ukrajiny úplne porazené a súčasná kyjevská vláda emigruje na Západ. Podľa autorov sa v takomto scenári na intervencionistov nebude pozerať ako na okupantov, ale ako na „osloboditeľov ukrajinského ľudu“. Zároveň sa zabudne na masaker vo Volyni v roku 1943, zhrnuli autori.

Ako sa menilo Poľsko

Rusi to vedia

Ruská zahraničná spravodajská služba opakovane varovala pred zámermi Varšavy. Ako povedal jej riaditeľ Sergej Naryškin, vedenie Poľska začalo vypracovávať scenáre pre de facto rozštvrtenie Ukrajiny. Poľské úrady sú presvedčené, že USA  a Veľkýá Británia  budú nútené podporiť plán na jej rozdelenie.

Aj Rumunsko má chuť...

Bývalý rumunský minister zahraničných vecí Andrej Marga tiež označil moderné hranice Ukrajiny za neprirodzené a vyzval kyjevské úrady, aby postúpili Zakarpatsko Maďarsku, Halič Poľsku a Bukovinu Rumunsku.

Upratuje Putin generálov?
Ruského veliteľa zoskupenia vojsk "Stred", generála Lapina odvolali z funkcie. Odchod generála potvrdil zdroj RBC. Lapina nedávno kritizoval Jevgenij Prigožin a Ramzan Kadyrov. Najmä on ho obvinil, že vzdal mesto Krasnyj Liman a umožnil... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik