Fico po NOČNEJ pri sústruhu: Spamätával som sa CELÉ DNI! (VIDEO)
29 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Robert Fico (Smer-SD) pred pár rokmi absolvoval jednu nočnú vo fabrike za sústruhom. Nejaký čas na to boli schválené príplatky za nočné.. Teraz sa uvažuje o ich zrušení, čo kritizuje práve Robert Fico.

Treba si to skúsiť

"Musím sa priznať, že mi trvalo niekoľko dní, kým som sa z tejto jedinej nočnej smeny spamätal. Nechápem, ako môže niekto vôbec pochybovať o tom, či si ľudia zaslúžia vyššie príplatky za prácu v noci a počas sviatkov. Veď nech sa ide takýto mudrlant na celú noc postaviť pred sústruh a potom nech rozdáva rozumy," radí Robert Fico. 

To bude premena!

Fico tvrdí, že po tejto skúsenosti sa aj z toho najväčšieho kapitalistu stane ľavičiar, ako repa. Pripomína tiež, že príplatky nepriviedli žiadnu fabriku do krachu a ani nezvýšili nezamestnanosť. 

"Súčasná vládna koalícia, lepšie povedané súčasná vládna tragédia nemala žiadne výčitky svedomia a rast príplatkov počas sviatkov a v noci zmrazila. Načo by samozrejme pomáhala ľuďom, treba pomáhať bankám, alebo obchodným reťazcom, ktoré v tejto kríze zbohatli najviac," ironizuje predseda Smeru a pripomína, že poslanci Smeru Susko a Nemky podali návrh na odmrazenie týchto príplatkov.

Fico a nové nahrávky v kauze OČISTEC: V hlavnej úlohe Peter Petrov (VIDEO, FOTOGALÉRIA)
Na štvrtkovej tlačovej besede Robert Fico, Robert Kaliňák (obaja Smer-SD), advokát Marek Para a Tibor Gašpar, zverejnili ďalšie nahrávky súvisiace s kauzou Očistec. Keď zbrane rinčia, múzy mlčia "To sa v prípade Slovenska nevzťahuje iba na múzy,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Koho záujmy bránia odbory

"V prvom čítaní získal návrh širokú podporu. Preto bola prekvapujúca informácia, že prezidentka odborov sa mala dohodnúť so zamestnávateľmi, že príplatky sa zvyšovať nebudú. Verím, že ide len o klebety, pretože odbory by mali hľadieť na pracujúcich a nie na záujmy firiem," pripomína Fico s tým, že na tomto svete je všetko možné, takže prečo by odborárski bossovia nemohli zmeniť cieľovku.

Peňazí majú dosť

"Príplatky za prácu v noci a počas sviatkov treba za každú cenu odmraziť, aby rástli. Aj keby mal štát časť nákladov zamestnávateľom kompenzovať. Nech Heger a spol netárajú, že nemajú peniaze. V roku 2023 idú minúť 35 miliárd eur, čo je dvakrát viac, ako sme mali počas vládnutia k dispozícii my," upozorňuje Fico.

Slováci odrobia takmer najviac nočných v EÚ

Pripomenul, že za taký peniaz musia dostať viac nie len pracujúci, ale pri takýchto "vesmírnych výdavkoch" musia podľa neho pozlátiť kľučky na celom Slovensku. Tiež nezabudol upozorniť na fakt, že podiel nočnej práce je na Slovensku jeden z najvyšších z celej EÚ. 

"Preto chcem veriť, že aj v záverečnom hlasovaní dostane návrh z dielne Smeru širokú podporu. Ľudia si zaslúžia istoty. Musia vedieť, že v ťažkých časoch sa môžu oprieť o silný sociálny štát," upozornil Robert Fico s tým, že ceny budú v budúcom roku rásť o desať percent rýchlejšie, ako platy, preto by sa "vládni tragédi" mali prebudiť.

Ústavný sudca Ján Drgonec: Prezidentka porušuje ÚSTAVU!
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec sa veľmi otvorene vyjadril k aktuálnym udalostiam, ktorými žije slovenská spoločnosť. Zvlášť kriticky vníma správanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Zvláštny prezidentkin vzťah k Ústave "Nehrajme sa na tú hru,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik