Drony napadli sevastopolský prístav. Ruská Čiernomorská flotila ich zlikvidovala
29 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ruské námorníctvo v sobotu ráno zmarilo útok dronmi na prístav v Sevastopole na anektovanom Kryme. Tvrdí to gubernátor mesta Sevastopol, podľa ktorého boli všetky útočiace bezpilotné stroje zostrelené. Informovala o tom agentúra AFP.

Sevastopol leží na Krymskom polostrove, ktorý v roku 2014 anektovalo Rusko. Je hlavným domovským prístavom ruskej Čiernomorskej flotily.

"Dnes od 04.30 h viaceré systémy protivzdušnej obrany v Sevastopole niekoľko hodín odrážali útoky dronov,"  napísal na sociálnej sieti Telegram gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev. "Všetky UAV (bezpilotné lietadlá) boli zostrelené".

Gubernátor ďalej tvrdil, že počas útoku nedošlo k žiadnym škodám na "civilnej infraštruktúre". Podľa neho slov bolo v dôsledku útoku rozbité len jedno okno na študentskom internáte, ktorý leží neďaleko sevastopolského prístavu, avšak incident sa zaobišiel bez zranení.

Zničia ich! (VIDEO)
Ruské ozbrojené sily zničia americkú divíziu Screaming Eagles na Ukrajine. Túto predpoveď vyslovil bývalý zamestnanec Bieleho domu Paul Roberts za vlády Ronalda Reagana. Prestížna americká 101. výsadková divízia „Screaming Eagles“ bude „roztrhaná... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Milan Laca

Razvožajev zároveň vyzval miestnych obyvateľov, aby nezverejňovali na sociálnych sieťach videá zo sobotňajšieho útoku. Podľa neho by tak totiž Ukrajinci mohli získať informácie o fungovaní protivzdušnej obrany Sevastopolu.

Gubernátor predtým uviedol, že dronový útok odrážali plavidlá Čiernomorskej flotily.

Razvožajev vo štvrtok informoval o útoku bezpilotného lietadla na miestnu tepelnú elektráreň Balaklava. Podľa jeho tvrdení však nedošlo k obetiam na životoch ani k vážnejším škodám.

V júli tohto roku došlo k dronovému útoku na plavidlá ruskej Čiernomorskej flotily kotviace v Sevastopole. Ukrajinská armáda v súčasnosti vedie protiofenzívu v priľahlých oblastiach južnej Ukrajiny, odkiaľ sa snaží vytlačiť ruské okupačné jednotky. 

Vraj chcú rozbiť Rusko
Americký novinár: USA chcú rozdeliť Rusko na miništáty. Spojené štáty sa prostredníctvom konfliktu na Ukrajine snažia rozdrviť posledné zvyšky bývalej sovietskej moci a zmeniť Rusko na poslušné miništáty. Tento názor vyjslovil americký novinár a... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Milan Laca
 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik