Zahoď tú handru! Na zhromaždení v Čechách došlo k potýčke kvôli ukrajinskej vlajke! (VIDEO)
28 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

 

Účastníkom zhromaždenia v Českej republike na Václavskom námestí vadila ukrajinská vlajka. Došlo k potýčke dvoch skupín. Odzneli aj silné slová, ako napríklad: Zahoď tú handru! 

V hornej časti Václavského námestia v Prahe došlo k potýčke niekoľko desiatok ľudí, ktorí protestovali proti Vladimírovi Putinovi, s účastníkmi demonštrácie proti vláde.

Skupiny od seba oddelila polícia.

Demonštranti proti vláde prišli podľa portálu novinky.cz, narušiť druhú akciu. A vadila im ukrajinská vlajka, ktorú chceli účastníkom vziať. Ďalšie šarvátky vznikli v podvečer po skončení hlavnej demonštrácie.

„Zahoď tú handru,“ kričal jeden z nich.

Polícia musela dokonca zastaviť dopravu a udržať obe skupiny od seba.

Demonštranti pri Múzeu so sebou priniesli sochu Vladimíra Putina, ktorý sedí na zlatom záchode a pri nohách sa mu plazí Aleksander Lukašenko. Túto sochu na podobné akcie nosia, píše portál novinky.cz.

Jedna skupina proti invázii na Ukrajinu - protestovala pri Národnom múzeu

Situácia tam bola počas popoludnia neprehľadná, pretože v deň štátneho sviatku stáli pred múzeom dlhé rady záujemcov o návštevu, a tí nemali nič spoločné ani s jednou akciou a demonštranti sa medzi nimi predierali.

Demonštrácia proti vláde sa konala nižšie

Prišli na ňu desiatky tisíc ľudí. Skončila zhruba o pol šiestej.

Na budove ministerstva vnútra visia česká a ukrajinská vlajka, medzi ktorou je podoba Vladimíra Putina symbolicky vo vreci za mŕtvych. Ide o iniciatívu vedúceho kancelárie Víta Rakušana a združenia "Dekomunizace".

Foto: Facebook: ČT24

Facebook | @ČT24

Video zo zhromaždenia:

Obrovská masa ľudí aj v Čechách: "Nechceme vládu národného ničenia!" FOTO!
Zhromaždenia aj u našich " českých bratov a sestier". Desiatky tisíc ľudí sa zišli na Václavskom námestí. Na pražskom Václavskom námestí sa v deň výročia vzniku samostatného Československa koná protivládny protest. Účastníci volajú po demisii... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik