Vraj chcú rozbiť Rusko
29 | 10 | 2022 I Milan Laca

Americký novinár: USA chcú rozdeliť Rusko na miništáty.

Spojené štáty sa prostredníctvom konfliktu na Ukrajine snažia rozdrviť posledné zvyšky bývalej sovietskej moci a zmeniť Rusko na poslušné miništáty. Tento názor vyjslovil americký novinár a spisovateľ Eric Margolis.

Zničiť.....

„Zdá sa, že vojnové strany vo Washingtone, republikáni aj demokrati, sú odhodlané zničiť Rusko,“ citovali autora Guardian Srí Lanka. Ďalšími cieľmi, by podľa Margolisa, mohol byť ruský Ďaleký východ, alebo Ural. Rovnako dôležité podľa neho je, že ukrajinský konflikt sa už zmenil na miniatúrnu tretiu svetovú vojnu, keď sa Washington a jeho spojenci snažia zasadiť Moskve smrteľný úder. 

Zámery Západu v tejto situácii, však podľa neho, nie sú dané túžbou zabezpečiť Ukrajine slobodu. „Cieľom je rozdrviť posledné zvyšky bývalého Sovietskeho zväzu a premeniť ich na poslušné miništáty, ktorým vládnu Washington a Lpndýn“. Vyjadril presvedčenie, že Spojené štáty sa chcú stať svedkom"balkanizácie" Ruska.

Rusko ukázalo zuby, pripravilo jadrové cvičenie...(VIDEO)
Putin riadil cvičenie jadrového útoku ako reakciu na úder nepriateľa. Strategické raketové sily nacvičovali masívny odvetný jadrový úder Strategické odstrašovacie sily nacvičovali reakciu na jadrový útok proti Rusku, vyhlásil minister obrany... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Milan Laca

Čo robiť?

Ako zhrnul autor, USA sa musia prestať snažiť zatiahnuť Ukrajinu do NATO a rozdeliť Rusko. Zdôrazňuje tiež, že rusky hovoriace regióny Ukrajiny by sa mali pripojiť k Rusku, ak si to želajú. Je potrebné stiahnuť sily západných krajín z regiónu a vrátiť sa k diplomacii, uzavrel Margolis.

Východisko.....

Na záver Margolis vyjadril názor, že hlavnou povinnosťou Spojených štátov amerických je zabrániť možnému jadrovému konfliktu vo východnej Európe. Aby sa to stalo, treba prestať so snahou zatiahnuť Ukrajinu do NATO a  rozdeliť Rusko. „Dovoľte povstaleckým rusky hovoriacim regiónom Ukrajiny pripojiť sa k Rusku, ak si to želajú. Stiahnite západné sily z krajiny a obnovte diplomaciu,“ vyzval novinár.

Názor iných

Komentátor Washington Post David Ignatius povedal,  že administratíva administretíva amerického prezidenta Joea Bidena  by mala počúvať ruského vodcu Vladimira Putina. Zdôraznil, že Washington musí začať rokovania s Moskvou.

Obrovská masa ľudí aj v Čechách: "Nechceme vládu národného ničenia!" FOTO!
Zhromaždenia aj u našich " českých bratov a sestier". Desiatky tisíc ľudí sa zišli na Václavskom námestí. Na pražskom Václavskom námestí sa v deň výročia vzniku samostatného Československa koná protivládny protest. Účastníci volajú po demisii... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik