Pohlreich sa rozčertil: Takúto pomoc nech si vláda strčí do p.dele! (VIDEO)
28 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Covid bol jeden humbuk premedializovaný do nezmyselných otáčok a nezmyselného maxima. Bohužiaľ za to všetci krvavo zaplatíme! Tieto vety uviedol v rozhovore pre Nadačný fond Svedomie národa aj na Slovensku populárny šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Podľa neho budú terajšie dopady energetickej krízy pre Česko „prvou veľkou lekciou z kapitalizmu“. A my musíme konštatovať, že Česko a Slovensko nie sú, čo sa týka problémov, až také vzdialené.

Politici by podľa Pohlreicha mali riešiť príčiny súčasnej situácie a nie sa snažiť o prerozdeľovanie z verejných peňazí a „ultrasociálny štát“. Takúto „pomoc“ si vraj má vláda radšej „strčiť do riti“. „Furt je niekde niekto znevýhodnený… Toto je ale "průser", ktorý by mali zaplatiť všetci bez výnimky do jedného,“ odkazuje. Je znepokojený tým, že sa dovážajú drahé a nekvalitné potraviny z Nemecka, píšu Parlamentné listy.

Na obdobie covidu-19 sa s odstupom pozerá ako na obdobie, kedy sa tu „spáchal viac-menej zločin na podnikateľoch“. „Covid bol jeden humbuk premedializovaný do nezmyselných otáčok a nezmyselného maxima. Bohužiaľ za to všetci krvavo zaplatíme,“ upozorňuje s dodatkom, že si na covidovej pandémii veľa ľudí tiež privyrábalo.

„Volič je h***o. Nevie nič. Fakt nevie nič.“ Tak znie jedna z najslávnejších viet z nahrávky Gorila
Jaroslav Haščák pred dvoma rokmi strávil v kolúznej väzbe niekoľko mesiacov, za čo sa mu nedávno ospravedlnilo Ministerstvo spravodlivosti SR. Išlo o nezákonné postupy a poškodenie jeho ľudských práv. Pre slovenský štát je to politicky hlboko... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Covidové obdobie podľa Pohlreicha „ukázalo to, ako je spoločnosť zúfalo dezorientovaná a mediálne ovládaná“. „Asi nielen u nás, dialo sa to aj vo svete, ale to, čo sme predviedli my tu, to je hanba,“ dodáva.

Súčasná energetická kríza potom má byť podľa slávneho kuchára pre Českú republiku „prvá veľká lekcia z kapitalizmu“ a niečo, čo sa dotkne úplne každého. Očakáva, že zmeny sa premietnu v rámci ukazovateľov zamestnanosti a že ide o „trest za to, aký naivný, hlúpi sme boli a ako sme zleniveli“.

„My už sme boli leniví aj niekoho podozrievať, že to s nami niekto možno nemyslí úplne najlepšie a táto súdružka z Nemecka jazdila liezť do zadku bohviekam niekomu a všetci sme si mysleli, že žijeme v normálnom svete. Bohužiaľ. Takto to nie je a len čas ukáže, koľko ľudí dokáže prežiť alebo nedokáže,“ uviedol šéfkuchár.

Štátnu pomoc kvôli rastu energií nežiada a vláde odporúča, aby sa o pomoc podnikateľom radšej ani nesnažila. „Nech sa do toho radšej nepletú. To bude najlepšie. Štát a pomoc? Oni si pomôžu vždy sami sebe. Mňa vždy model štátnej pomoci privádza k šialenstvu. Veď to sú naše prachy a akurát sa zmení ich smer a po ceste sa vždy tiež niečo stratí,“ vyjadril sa k volaniu po väčšom prerozdeľovaní z verejných financií.

Neustála polarizácia slovenskej spoločnosti z jednej aj druhej strany musí skončiť, myslí si Peter Weiss
Slovensko potrebuje zmier a jasný plán riešenia spoločenských a kultúrnych otázok. Príspevok bývalého politika a diplomata Petra Weissa zverejnený na Pravda.sk prinášame v plnom znení. Kultúrna vojna miesto dialógu Diskusia o príčinách útoku na... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Politici by sa teraz podľa jeho mienky mali zamerať na riešenie príčin stavu. „To je ich práca. Nie aby sme tu stáli a oni nám veľkoryso povedali, že nám z našich peňazí dajú nejakú pomoc… Nech si ju s odpustením strčia do riti a vôbec nás s tým neotravujú. To sú rovnako len kecy a je to hranie sa na ultrasociálny štát a nikam to nevedie. Sedí tam partia ľudí, ktorí ani za mak netušia, o čom hovoria a čo robia a len sa rozhadzujú peniaze na všetky strany,“ povedal Pohlreich jasne.

A my musíme iba usúdiť, že s Čechmi majú Slováci veľa spoločného.

PODVOD s vakcínami! Pfizer, Leyenová aj vlády nás KLAMALI
Brusel má na krku poriadny škandál. Biznis okolo vakcín nebol tak úplne v poriadku a nešlo ani tak o toľko propagovanú slobodu, ale skôr o kšeft, na ktorom ktosi veľmi dobre zarobil. Je vakcína sloboda, alebo super kšeft? Na pôde EP prebieha... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Diana zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik