Ministerstvo vnútra reaguje na obvinenia Matúša Šutaja Eštoka (HLAS - SD)
28 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Ministerstvo vnútra reaguje na obvinenia Matúša Šutaja Eštoka, ktorý tvrdí, že ministerstvo vnútra porušilo zákon pri 1,7 miliónovej zákazke s firmou Globalgatro Plus. Rezort vnútra vysvetľuje a s uvedenou firmou podpisuje ďalšiu zmluvu.

Prichytený pri čine

"Aj napriek tomu, že dnes je potvrdené, že ministerstvo vnútra porušilo zákon pri 1,7 miliónovej zákazke s Globalgatro Plus, 13. októbra uzavrelo ministerstvo vnútra ďalšiu zmluvu s rovnakou firmou na sumu 2,3 milióna eur. Roman Mikulec je teda znovu prichytení pritom, ako obchádza zákony," hovorí Matúš Šutaj Eštok.

Matúš Šutaj Eštok: Mikulec prichytený pri čine!
Predvolebné sľuby OĽaNO o transparentných výberových konaniach už na ministerstve vnútra netrápia ani vrátnika a nie to ešte ministra, myslí si Matúš Šutaj Eštok. Roman Mikulec (OĽaNO), minister vnútra je podľa Matúša Šutaja Eštoka (HLAS - SD) opäť... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Kto je Globalgastro plus

Táto firma zaujala na jar, keď sa k nám valili tisíce utečencov z Ukrajiny. Ministerstvo vnútra práve firmu Globalgastro plus, bez súťaže poverilo zabezpečením stravy pre ukrajinských utečencov.

Ministerstvo sa ohradilo

"Výhrady ÚVO, o ktoré sa vo vyjadrení opierajú, neboli cielené proti konkrétnej spoločnosti. ÚVO napádalo spôsob priameho rokovacieho konania, proti čomu sa rezort vnútra razantne odvolal, rozhodnutie ÚVO bolo neprávoplatné,“ vysvetlila hovorkyňa rezortu vnútra Eliášová, v súvislosti s prvou zmluvou s firmou Globalgastro.

Podľa MV SR išlo o rámcovú dohodu, na základe ktorej bolo možné prestať s objednávaním stravy kedykoľvek.

"Nemalo teda povinnosť odoberať od dodávateľa po celé obdobie do konca roka, ale kedykoľvek mohlo prestať s objednávaním stravy. Ministerstvo vnútra na základe tejto rámcovej dohody odoberalo službu iba po obdobie nevyhnutné do získania nového kontraktu súťažným postupom verejného obstarávania,“ ozrejmila Eliášová..

M.Mazurek (Republika) ide nekompromisne po Mikulcovi! TOTO mu vyčíta
Poslanci Miroslav Suja a Milan Mazurek (Republika) navštívili Záhorie, aby si preverili informácie o množstve migrantov vrátených na Slovensko českou stranou. Kontroly na hraniciach Česko a následne Rakúsko ich zaviedli koncom minulého mesiaca.... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďalšia zmluva s rovnakou firmou

"Faktom je, že 25. apríla 2022 ministerstvo vnútra začalo verejné obstarávanie zverejnením predbežného oznámenia vo vestníku Európskej únie. Verejná súťaž na dodávku celodenného stravovania bola ukončená 13. októbra uzatvorením rámcovej dohody s úspešným uchádzačom a bolo ukončené odoberanie stravy na základe dohody,“ potvrdila Eliášová uzatvorenie ďalšej zmluvy s firmou Globalgastro plus.

"Predvolebné sľuby OĽaNO o transparentných výberových konaniach už na ministerstve vnútra netrápia ani vrátnika a nie to ešte ministra,"

Matúš Šutaj Eštok: Mikulec prichytený pri čine!
Predvolebné sľuby OĽaNO o transparentných výberových konaniach už na ministerstve vnútra netrápia ani vrátnika a nie to ešte ministra, myslí si Matúš Šutaj Eštok. Roman Mikulec (OĽaNO), minister vnútra je podľa Matúša Šutaja Eštoka (HLAS - SD) opäť... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová
si Matúš Šutaj Eštok.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik