Americký veľvyslanec Pressman na Twitteri „vyškolil“ Viktora Orbána
28 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Veľvyslanec Spojených štátov v Budapešti David Pressman odkázal premiérovi Viktorovi Orbánovi, kedy je čas na vynikajúce americko-maďarské vzťahy. Zdá sa, že Viktora Orbána chcel doslova vyškoliť.

Premiér Viktor Orbán nedávno na Twitteri zverejnil, že dostal od bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa list, píše maďarský portál Mandiner.hu.

Trump zaslal maďarskému premiérovi výtlačok článku z denníka Fox News, v ktorom minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó vyjadril názor, že ďalšie prezidentovanie Donalda Trumpa „...môže priniesť tie najlepšie maďarsko-americké vzťahy“.

Bývalý prezident Spojených štátov napísal na list čiernou fixkou: "Victor, to je pravda!"

Práve k tejto správe Viktor Orbán pripojil sprievodný text: „...vždy je dobré počuť o nášom dobrom priateľovi Donaldovi Trumpovi. Vytvorme opäť skvelý americko - maďarský vzťah“.

Tento príspevok si prečítal aj veľvyslanec USA v Maďarsku, David Pressman a reagoval naň.

„Hoci Maďarsko čelí ekonomickým problémom a Putinova vojna je na obzore, kedy je čas na skvelé americko-maďarské vzťahy? Práve teraz," uviedol Pressman.

Nebolo to prvýkrát, čo sa americký veľvyslanec na Twitteri vyjadril k maďarskému premiérovi.

Keď Viktor Orbán naposledy vyhľadal Donalda Trumpa na sociálnej sieti, Pressman napísal, že by mal radšej sledovať vládnuceho amerického prezidenta Joea Bidena.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik