Exprezident ČR Václav Klaus Klaus porazil ministerstvo: Nesmieme sa prestať brániť
28 | 10 | 2022 I Emanuel Orban

Exprezident Českej republiky Václav Klaus má dôvod oslavovať. Zvíťazil v súdnom spore s Hygienickou stanicou hlavného mesta Prahy. Spomínaná inštitúcia Klausovi uložila pokutu kvôli tomu, že na verejnom vystúpení 28. októbra 2020 pred Obecným domom v Prahe nemal  povinne nasadené rúško.

 

Pražský mestský súd v stredu jeho žalobe vyhovel, uviedol Klausov hovorca Petr Macinka, informujú  novinky.cz.

Nesmieme sa prestať brániť

 

„Neskoro, ale predsa. Nerobím si ale ilúzie, pretože šikanovanie politických postojov bude u nás pod najrôznejšími zámienkami pokračovať. Nesmieme sa tomu prestať brániť,“ uviedol k svojmu sporu s ministerstvom Klaus.

Hygienická stanica hlavného mesta Prahy musí správne konanie s Klausom ukončiť a vrátiť mu pokutu. Ministerstvu verdikt prikazuje uhradiť trovy konania, ktoré Klausovi vznikli.

„Uctením štátneho sviatku, ústnym prejavom a položením kytice som realizoval ústavne zaručenú slobodu prejavu,“ uviedol vtedy Klaus s poukázaním na to, že tie práva môžu byť obmedzené iba zákonom.

Udelenie pokuty bolo podľa neho postihom za politický akt, nie postihom motivovaným epidemiologickými dôvodmi. Poukazoval v tej súvislosti na to, že aj rečníci v televíznych štúdiách môžu vystupovať bez rúška, a tiež na to, že súdy covidové opatrenia rušili pre ich nezákonnosť.

Klaus najprv dostal pokus vo výške 10 000 korún, ktorú ministerstvo znížilo na 8000 korún.

Václav Klaus otvorene: Jednosmerná propaganda Ukrajiny je cestou do poddanstva a neslobody
Akákoľvek kritika Západu je dnes prezentovaná ako podpora Putina. To je síce absurdné, ale v dnešnom povrchnom mainstreamovom, headlinovom a internetovom svete ťažko vyvrátiteľné. Táto jednosmerná propaganda okolo vojny na Ukrajine a podľahnutie... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik