Blaha varuje: Hrozba jadrovej VOJNY sa stupňuje! A Západ nekoná
27 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Už niekoľko dní znejú z Ruska varovania, že Ukrajina sa chystá použiť tzv. špinavú bombu. Čiže bombu s radioaktívnou prímesou. Svetu hrozí jadrová vojna. Tento názor má opozičný politik Ľuboš Blaha (Smer-SD). A Západ to podľa neho berie na ľahkú váhu.

Neberieme varovania vážne?

Kremeľ trvá na tom, že jeho varovanie pred údajným ukrajinským plánom použiť takzvanú špinavú bombu je potrebné brať vážne. Vyplýva to z utorkového vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

"Znovu zdôrazňujeme vážne nebezpečenstvo, ktoré predstavujú plány Ukrajincov," uviedol Peskov. Dodal, že odmietanie tohto varovania Západom je neprijateľné vzhľadom na závažnosť možného nebezpečenstva.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v nedeľu v telefonátoch s rezortnými partnermi z Británie, Francúzska a Turecka vyjadril znepokojenie nad možnými provokáciami Ukrajiny s použitím takzvanej špinavej bomby, ktorú podľa neho Kyjev vyvíja.

Ministri zahraničných vecí Británie, Francúzska a Spojených štátov odmietli ruské správy o "špinavej bombe", ktorú vyvinul Kyjev.

Britskí a francúzski ministri zahraničných vecí James Cleverley a Catherine Colonnová a americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken povedali, že ich krajiny odmietli tvrdenia Ruska, že Ukrajina sa pripravuje na použitie takzvanej "špinavej bomby" na vlastnej pôde.

Kto vlastne hrozí "špinavou bombou"?
Ministri zahraničných vecí Británie, Francúzska a Spojených štátov odmietli ruské správy o "špinavej bombe", ktorú vyvinul Kyjev. Britskí a francúzski ministri zahraničných vecí James Cleverley a Catherine Colonnová a americký minister... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Milan Laca

Svetoví lídri sa zbláznili

Úplne inak to vníma opozičný poslanec a podpredseda Smeru Ľuboš Blaha."Západní zbohatlíci ženú svet dojadrovej vojny," varuje na Telegrame.

"Naposledy bol svet takto blízko nukleárneho konfliktu presne pred 60 rokmi. Bolo to takisto v októbri, písal sa rok 1962. Kubánska kríza. ZSSR a USA sa nenávideli. Bol to boj na život a na smrť. No napriek tomu našli cestu k tomu, aby neohrozili planétu jadrovou vojnou a do roku 1989 už atómový konflikt nehrozil. Dnes akoby sa svetoví lídri zbláznili. Futrujú zbraňami skorumpovaný režim na Ukrajine, ktorý obdivuje banderovcov. A ohrozujú životné záujmy Ruskej federácie, jadrovej veľmoci," varuje poslanec.

Podľa Blahu už vážne hrozí jadrová vojna. "A Biden sa ďalej vyhráža. Ďalej eskaluje. To isté aj ďalší západní lídri. Tých našich nabudených mravčekov ako Naď či Čaputová si ani nevšímam - ešte aj tí dupocú, aby si ich slony všímali. Ženú svet do vojny, ktorá zničí život na planéte. Čaputová vyvreskuje, že Ukrajina má vstúpiť do NATO, čím sa vlastne hlási k tretej svetovej vojne - svatá prostoto!" Krúti hlavou Blaha.

Podľa smeráka toľko nezodpovednosti, koľko dnes vidíme u západných lídrov, to tu ešte nebolo. Ani za studenej vojny.

B. Kollár to nevydržal a povedal PRIAMO, čo si myslí o niektorých UTEČENCOCH! (VIDEO)
Hliadka bratislavskej dopravnej polície pri preventívnej kontrole zastavila vodiča. Internet zaplavila reakcia policajta na arogantného a drzého vodiča, ktorý nemal potrebné doklady a navyše odmietol uhradiť pokutu. Tento incident nenechal chladným... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

A viete, prečo je to tak?

Na tútootázku má Blaha jednoznačnú odpoveď. "Pozrite sa, kto dnes stojí na čele západných mocností. Čerstvý predseda vlády Veľkej Británie Rishi Sunak je jeden z najbohatších ľudí v krajine, ťažký miliardár, ktorý pracoval pre Goldman Sachs. Americký prezident Biden je takisto milionár. Narodil sa v bohatej rodinke a jeho svet je svet plutokratov. Mimochodom, kampaň mu platil jeden z najbohatších ľudí v USA George Soros. Na čele Francúzska stojí iný milionár. Macron. V minulosti investičný bankár v Rothschildovej banke. Hovoria mu - prezident pre bohatých. A takto by sme mohli do radu pokračovať. Plutokrati ženú svet do jadrovej vojny. Sú im ukradnuté úzkosti bežných ľudí, majú na háku, ako trpia pracujúci ľudia v chudobných krajinách," vysvetľuje politik.

Otvorte oči!

"Západný svet ovládajú oligarchovia a plutokrati. Sociopati, ktorí sa hrajkajú s osudom planéty a ženú nás do strašnej vojny. Do tej poslednej... Otvorte oči!" Uzavrel Blaha.

Naozaj vosková figúra?
"Je to smutné", kongresmanka prirovnala Bidena k voskovej bábike. Americká kongresmanka Tenneyová označila prezidenta Bidena za nedostatočne kvalifikovaného na prezidentský post. Členka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Claudia Tenneyová... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik