R.Fico: V referende občania rozhodnú, či chcú zmenu ústavy, aby odišla táto neschopná vláda (VIDEO)
26 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Dnes Ústavný súd SR rozhodol, že referendová otázka o demisii vlády nie je v súlade s ústavou, čo Robert Fico nekomentoval, no toto rozhodnutie nemá žiadne význam z pohľadu konania referenda, pretože to sa konať bude o tej otázke, či ľudia súhlasia s takou zmenou ústavy, aby bolo možné na Slovensku mať predčasné parlamentné voľby.

„Pani prezidentka prvé referendum zmarila, kde asi 600 alebo 700 tisíc ľudí žiadalo vypísanie referenda, ale teraz ho nemohla zmariť. Toto referendum sa už zmariť nedalo, ale urobila presne to, čo od nej Západ očakával, zabránila, aby to referendum bolo teraz v sobotu. Celé referendum bolo pripravované tak, aby 29. októbra boli nielen komunálne, regionálne voľby, ale bolo aj referendum. My rátame s účasťou okolo 50 – 55%, čo by znamenalo, že toto referendum by bolo úspešné. No a to pani prezidentka nemohla dopustiť,“ poznamenal R. Fico.

Referendum teda bude niekedy v nasledujúcich 90-tich dňoch, úlohou SMERu teraz bude motivovať ľudí, aby na referendum prišli. Predseda SMERu pripomenul, že ľudia chceli viac ako tlačové konferencie, preto strana organizuje verejné stretnutia, podáva návrhy na odvolanie ministrov, zvoláva mimoriadne schôdze národnej rady, obracia sa na ústavný súd a vyvolal referendu. „Teraz je na ľuďoch, či chcú, aby boli predčasné parlamentné voľby. Ak chcú, aby boli predčasné parlamentné voľby a táto neschopná vláda odišla, tak ich budeme žiadať, dôjdite na referendum a povedzte, že takúto zmenu ústavy chcete,“ prízvukoval Robert Fico.

M.Mazurek (Republika) ide nekompromisne po Mikulcovi! TOTO mu vyčíta
Poslanci Miroslav Suja a Milan Mazurek (Republika) navštívili Záhorie, aby si preverili informácie o množstve migrantov vrátených na Slovensko českou stranou. Kontroly na hraniciach Česko a následne Rakúsko ich zaviedli koncom minulého mesiaca.... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik