Poslanci sa v úvode dňa zaoberali zákonom o automatizovaných vozidlách
26 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Národná rada (NR) SR sa v úvode piateho rokovacieho dňa 75. schôdze venovala návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s rozvojom automatizovaných vozidiel. Na základe neho by sa mali na Slovensku zaviesť podmienky skúšobnej prevádzky automatizovaných vozidiel a plne automatizovaných vozidiel.

Návrh zákona z dielne rezortu dopravy okrem iného zahŕňa úpravy kompetencií národného koordinátora inteligentnej mobility a rozšírenie kompetencií orgánu typového schvaľovania v oblasti vydávania povolenia na skúšobnú prevádzku. Zároveň by mal ustanoviť podmienky povolenia prevádzky automatizovaného doručovacieho vozidla. Právna norma má nastaviť jednoznačný podklad na aplikáciu inteligentnej mobility v podmienkach SR.

Popoludní majú poslanci naplánované rokovanie o viacerých návrhoch z dielne ministerstva obrany, napríklad o návrhu zákona o Vojenskom spravodajstve. Ani v stredu plénum nebude hlasovať. Najbližším hlasovacím dňom o prerokovaných bodoch v parlamente bude až štvrtok (27. 10.).

Pčolinský: Ako poslanci máme zodpovednosť usilovať sa pomáhať Ukrajine
Podpredseda Národnej rady SR Peter Pčolinský (Sme rodina) v utorok v Záhrebe na parlamentnom summite Krymskej platformy potvrdil úmysel SR pokračovať v podpore Ukrajiny. TASR o tom informovala Kancelária NR SR. "Pozícia Slovenska bola vždy jasná.... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik