M.Mazurek (Republika) ide nekompromisne po Mikulcovi! TOTO mu vyčíta
26 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Poslanci Miroslav Suja a Milan Mazurek (Republika) navštívili Záhorie, aby si preverili informácie o množstve migrantov vrátených na Slovensko českou stranou. 

Kontroly na hraniciach 

Česko a následne Rakúsko ich zaviedli koncom minulého mesiaca. Slovenský minister vnútra sa tváril veľmi prekvapene a následne začal robiť to, čo mal - rokovať so svojimi rezortnými kolegami. Na srbsko-maďarskej hranici už nejaký čas totiž pomáhali pri odhaľovaní nelegálnej migrácie Česi aj Rakúšania, je to však stále málo.

V rukách to má Erdogan

"EÚ si v podstate v roku 2015 iba kúpila čas. Problém zostal nevyriešený. Čo robiť? Bude stačiť spoločnými silami oveľa dôslednejšie stráženie schengenskej hranice v Maďarsku a Grécku? Vybudovať ploty? Alebo nekompromisne vracať migrantov naspäť? Migrácia sa nám po rokoch vracia ako bumerang. Akurát pred siedmimi rokmi situácia v EÚ bola oveľa, oveľa jednoduchšia," myslí si novinár Igor Daniš.

Igor Daniš: Roman Mikulec je na migráciu krátky
"Mikulec sa zobudil. Na migráciu je však krátky," myslí si komentátor denníka Pravda, Igor Daniš. "Čo robiť? Bude stačiť spoločnými silami oveľa dôslednejšie stráženie schengenskej hranice v Maďarsku a Grécku? Vybudovať ploty? Alebo nekompromisne... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Mazurekovo desivé konštatovanie

"S nelegálnou imigráciou cez Slovensko je to už neúnosné. Celé pohraničie s Českou republikou sa to neznámymi mladými mužmi len tak hemží. Nevieme o nich nič, nevieme čo majú pri sebe a kam idú. Vieme len, že Mikulec a Hamran nekonajú a nechránia ľudí," hovorí Milan Mazurek, ktorý dokonca niekoľkých Sýrčanov bez akýchkoľvek dokladov stretol aj na holíčskej vlakovej stanici. 

Nemajú dostatočné kapacity

"Slovenská republika absolútne nerieši bezpečnosť svojich obybateľov a vyhovára sa na nedostatočné kapacity. Spomeňte si na korona teror, ako dokázali kontrolovať každý okres, každý hraničný priechod, ako nepúšťali vlastných obyvateľov, ktorí neboli zaočkovaní, alebo otestovaní. To znamená, že na terorizovanie vlastných občanov mali policajtov dostatok, ale aby mohli občanov chrániť pred nelegálnymi migrantmi, ktorí tu nemajú čo robiť, tak na to sa dostatočné kapacity polície nájsť nevedia," nesúhlasne konštatuje Mazurek.

Od 29. septembra zadržali na území SR 801 migrantov a 14 prevádzačov
Od 29. septembra bolo zadržaných na území Slovenskej republiky 801 migrantov a 14 prevádzačov. V piatok o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. "Po zadržaní nelegálnych migrantov sa tieto osoby podrobia snímaniu... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Minister Mikulec znova zlyhal

"Česko zaviedlo kontroly, ktoré aj dnes spôsobili až 17 kilometrovú kolónu pred hranicami, pretože sa chránia pred nelegálnymi imigrantami, ktorých im tam zo Slovenska púšťame. Aj takto svojou neschopnosťou ničí Mikulec životy pracujúcim ľuďom v pohraničí," upozorňuje Miroslav Suja.

"Tento neschopný minister je pre Slovensko pohromou, rovnako ako jeho policajný prezident Hamran. Musí to skončiť, a preto ideme do jeho odvolávania," dodáva Suja.

Tlak nelegálnej migrácie na hraniciach rastie! Nastupujú slovenskí policajti
Slovensko vysiela na maďarsko-srbskú hranicu 40 policajtov. Maďarským kolegom majú pomáhať znížiť tlak nelegálnej migrácie. Informoval o tom minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Zopakoval, že riešením nelegálnej migrácie je ochrana vonkajšej... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik