Kandidát na župana BBSK Rudolf Huliak: Neverte prieskumom! Voľte v sobotu srdcom
26 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja poskytol rozhovor novinárke Mimi Šramovej. Je presvedčený, že v sobotných voľbách má šancu uspieť a preto by sa ľudia nemali báť odovzdať mu svoj hlas. Je presvedčený, že prieskumy verejnej mienky sú falšované. Huliak je pripravený viesť kraj inak ako Lunterovci a tvrdí, že sa prestanú peniaze občanov odlievať cez mimovládky.

V online formáte „Rozhovory s Mimi Šramovou“ sa Ing. Rudolf Huliak rozhovoril o tom, aké šance má uspieť vo voľbách, ktoré sa uskutočnia už najbližšiu sobotu. Národná koalícia ktorej šéfuje, zaznamenala za posledné mesiace v prieskumoch výrazný nárast preferencií. Agentúra Vox namerala pred niekoľkými týždňami Národnej koalícii dokonca 2,2%, čo predstavuje obrovský nárast.

Príde kríza. Veľkú vzburu začne slovenský vidiek

Rudolf Huliak, ktorý žije v regióne, konkrétne v Očovej, je v spojení s bežnými občanmi. Tvrdí, že medzi ľuďmi začal vnímať zmenu k horšiemu. Ľudia už začali riešiť zásadné životné otázky. Sú stavaní pred závažné rozhodnutia, napríklad či deťom zaplatiť veci do školy, alebo kúpiť jedlo, alebo zaplatiť účty. „Som medzi utrápenými ľuďmi“, konštatuje a dodáva, „keď ste medzi nimi, nedá sa to nevnímať“.  

Rudolf Huliak: Župan sa musí postaviť na obranu občanov aj za cenu vzbury proti štátu!
Hlavný denník Vám prináša rozhovor s kandidátom na predsedu banskobystrického samosprávneho kraja, Ing. Rudolfom Huliakom. Expert na poľovníctvo a poľnohospodárstvo tvrdí, že je neakceptovateľné, aby predsedníctvo kraja terorizovalo vlastných... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Podľa tohto kandidáta, ak štát nič neurobí s cenami energií a celkovo rastúcimi cenami, hrozí dokonca aj rabovanie. Očakáva rabovanie vidieka ľuďmi z mesta, keďže na vidieku sú zásoby jedla, hydina, potraviny. S tým súvisí aj téma potravinovej sebestačnosti. Podľa Huliaka, vidieku za 30 rokov nikto nepomohol, čo povedie ku krachu vidieka, ak sa nič neurobí. Pestovanie, chovanie, pastierstvo, to všetko mizne a zodpovedný, podľa kandidáta na predsedu BBSK, je Brusel. „Agenda ktorá ide smerom z Bruselu ku nám, je pre slovenský vidiek likvidačná,“ konštatuje. Podľa neho je to účelové – smeruje to k tomu, čo sa už dávno z Bruselu ozýva: „nič nevlastniť a byť šťastný“. Huliak verí, že slovenský vidiek na toto nikdy nepristane a impulz na veľkú vzburu príde práve zo slovenského vidieka.

Lunterovci zdvojnásobili aparát kraja, peniaze odlievajú

Huliak odpovedal aj na otázky ohľadom svojho protikandidáta, Ondreja Luntera. Liberála Luntera podľa neho vidiek nezaujíma. Huliak za tým vidí kalkul, funkciu župana totiž volia hlavne ľudia z mesta a práve u tých má Lunter veľké šance. Rodák z Očovej Huliak upozornil aj na to, že Lunterovci čerpali najmenej eurofondov zo všetkých samosprávnych krajov. Dôvodom podľa neho je, že ich čerpať nevedia. Narástol aj aparát župy. Kotleba mal 140 zamestnancov, Lunterovci majú 350. Ďalších 200 zamestnávajú cez projekty, šokuje Huliak. „Niektorí ľudia sa za 4 roky neukázali na úrade a berú plat 1300 Eur a viac,“ dodal. Lunterovci minuli zo župných peňazí 4,5 milióna Eur na právne služby. Huliak má informácie, že tieto peniaze sú v skutočnosti dnes používané na masívnu kampaň O. Luntera. Všeobecne, je presvedčený, že Lunterovci míňajú a ulievajú peniaze kraja a občanov cez nastrčené agentúry a mimovládky.

Rudolf Huliak: LGBTI propaganda v seriáloch slovenských televízií? Má to len jediné riešenie!
Kandidát na banskobystrického župana hovorí, že je len jedna cesta pre Slovensko a tou je vystúpenie z EÚ aj z NATO. Zo spolkov kam sme sa pridali v dobrej viere, že budeme čerpať zo vzájomnej spolupráce krajín a budeme si pomáhať sa podľa neho... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Program R. Huliaka

Rudolf Huliak sľubuje, že za jeho vedenia bude župa riešiť veci vo vlastnej réžii, bez agentúr a sprostredkovateľov. Vráti letisko Sliač občanom banskobystrického kraja. Deklaruje návrat k tradičnému školstvu a duálnemu vyučovaniu zameranému na tradičné hodnoty slovenského národa. Chce robiť viac pre rodiny. Zasadí sa za zachovanie funkčnej zvolenskej nemocnice, zachovanie primeranej zdravotnej starostlivosti vo všetkých mestách BBSK a zlepší dostupnosť diagnostiky. Huliak chce rozhodne zachovať aj detskú pohotovosť v Rooseveltovej nemocnici. Podporí predaj z dvora, farmárov a drobných poľnohospodárov.

Národná koalícia postavila do komunálnych volieb až 1247 kandidátov, čo je najviac zo všetkých politických strán.

________________________________

Objednávateľ:

Národná koalícia (politická strana)

Račianska 66, Bratislava - Nové mesto, 831 02, SR

IČO: 42359741

DIČ: 2024085349

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik