Péter Szijjártó: Európska komisia nechce vnímať realitu
25 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Je zrejmé, že Európska komisia (EK) nepoľavuje, nepoučila sa z chýb minulého obdobia a nechce vnímať realitu, aj keď bruselské opatrenia zatiaľ energetickú krízu len prehlbujú.

Vyhlásil to v pondelok po zasadnutí Rady EÚ pre energetiku, dopravu a telekomunikácie v Luxemburgu maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR s odvolaním sa na server mandiner.hu.

Podľa maďarského ministra chce EK robiť ďalšie skryté pokusy na obmedzenie právomocí členských štátov a tým súčasne aj isté skryté rozširovanie svojich právomocí, čo označil za neprijateľné.

Szijjártó zdôraznil, že Maďarsko trvá na tom, aby sa otázky súvisiace s dodávkami energií prijímali jednohlasne

"Podľa nás dobrým, reálnym a dlhodobým riešením by bolo zaplaviť európsky trh zemným plynom tak, že by EK pomohla zabezpečiť, aby čo najviac zemného plynu prichádzalo z čo najväčšieho počtu zdrojov z rôznych smerov," povedal.

Šéf maďarskej diplomacie okrem iného zdôraznil, že jeho krajina sa v žiadnom prípade nezúčastní na povinnom spoločnom zaobstarávaní zemného plynu. Podčiarkol, že dodávky ruskej spoločnosti Gazprom Maďarsku sú nerušené.

Pravdu vám vysvetlí polícia cez infantilného Joja
Stránka Policajného zboru SR Hoaxy a Podvody nelení ani tentoraz a upozorňuje na "dezinfo naratívy z Telegramu". Tvrdí, že mozgy kremeľskej propagandy pracujú na tom, aby sa naša krajina rozložila zvnútra. Stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR to... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová
?fbclid=IwAR1tSqjUZqLLBw-abanwfIQTeNiYbo4gAqy2SsgyAp2-Kyc5j6mddzWSjAU

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik