Matúš Šutaj Eštok: Mikulec prichytený pri čine!
25 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Predvolebné sľuby OĽaNO o transparentných výberových konaniach už na ministerstve vnútra netrápia ani vrátnika a nie to ešte ministra, myslí si Matúš Šutaj Eštok. Roman Mikulec (OĽaNO), minister vnútra je podľa Matúša Šutaja Eštoka (HLAS - SD) opäť prichytený pri čine, ako obchádza zákon. 

"Spomeňte si, čo sa dialo na jar počas ukrajinskej utečeneckej krízy. Minister vnútra Roman Mikulec na-priamo, bez riadnej súťaže, pridelil zákazku na poskytovanie stravy firme Globalgastro plus za 1,7 milióna eur," píše Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

"Aj napriek tomu, že dnes je potvrdené, že ministerstvo vnútra porušilo zákon pri 1,7 mil. zákazke s Globalgastro plus., 13. októbra uzavrelo Ministerstvo vnútra ďalšiu zmluvu s rovnakou firmou, tentoraz za 2,3 milióna eur," poukazuje vo videu príspevku na sociálnej sieti.

Roman Mikulec je podľa Šutaja Eštoka znovu prichytený pri tom, ako obchádza zákon

Vo videu poslanec pripomína zákazku, ktorú minister vnútra pridelil firme Globalgastro plus na jar počas ukrajinskej utečeneckej krízy, za 1,7 milióna eur.

,,Bratislavská firma, ktorá je podľa verejných informácií od roku 2015 v strate, prišla na východnú hranicu pražiť rezne za nekresťanské ceny,“ hovorí Šutaj Eštok.

Poslanec pripomína aj vyhlásenie, že utečencom treba pomôcť, ale vzápätí dodáva, že nie za cenu porušovania zákona a netuší, prečo si minister vybral práve túto stratovú bratislavskú firmu.

Rusko plánuje vzniesť obvinenie, António Guterres reaguje
Rusko plánuje vzniesť v utorok na Bezpečnostnej rade OSN (BR OSN) obvinenie, že Ukrajina plánuje útok tzv. špinavou bombou, uviedli nemenovaní diplomati. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia vyzval v liste generálneho tajomníka OSN Antónia... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

"No a teraz sa podžte," zdôrazňuje Šutaj Eštok

"Aj napriek tomu, že dnes je potvrdené, že ministerstvo vnútra porušilo zákon pri 1,7 miliónovej zákazke s Globalgatro Plus, 13. októbra uzavrelo ministerstvo vnútra ďalšiu zmluvu s rovnakou firmou na sumu 2,3 milióna eur. Roman Mikulec je teda znovu prichytení pritom, ako obchádza zákony," hovorí Matúš Šutaj Eštok.

"A keď sa raz rozhodne, že štyri milióny eur zarobí firma, ktorú vybral on osobne, neexistuje pre neho žiadna súťaž, na výber lepšej kvality a nižšej ceny. Predvolebné sľuby OĽaNO o transparentných výberových konaniach už na ministerstve vnútra netrápia ani vrátnika a nie to ešte ministra," myslí si Matúš Šutaj Eštok.

"A tento človek stojí na čele ministerstva vnútra aj po siedmych pousoch o jeho odvolávanie. Zrejme má OĽaNO pre svoju schránkovú firmu úplne inú hodnotu. Napríklad, pri politicky motivovaných vyšetrovaniach, alebo má možno nesmierne bohatý šuflík plný nepríjemných dokumentov na svojich politických šéfov," vysvetľuje Šutaj Eštok.

"Ak vieme, že Matovič je bývalý usvedčený daňový podvodník a na Hegera existuje obvinenie kajúcnika, tak sa ani veľmi nemôžeme čudovať, že si Mikulec robí čo sa mu zachce," konštatuje v závere video príspevku na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok, ktorý je presvedčený, že Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Video:

Andrej Danko má toho DOSŤ!
Súčasná napätá situácia okolo postojov k LGBTI+ komunite zaujala aj Andreja Danka, ktorý už mátejto témy dosť. Predseda strany SNS svoju kritiku adresoval prezidentke Čaputovej, ako aj celej vláde, ktorá nerieši pálivé - reálne problémy. Spomenul... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik