Rodičia jednej z Dědečkových obetí: Polícia sa na nich vykašľala!
24 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Ich dcéra, 19-ročná Natálka, zomrela pri šialenej jazde opitého Dušana Dědečka. Rodičia jeho kajúcnickým rečiam neveria. Pro bono ich bude zastupovať prominentný advokát. A polícia? Posúďte sami.

Kto je Natália

Devätnásťročná Natália Hamráková zo Spiša bola študentkou práva v Bratislave. V osudnú nedeľu (2. 10.) cestovala do Bratislavy, kde mala v pondelok ráno nastúpiť na zimný semester. 

Tragická nehoda, ktorú spôsobil opitý vodič si vyžiadala dokopy päť obetí a niekoľkých zranených.  Auto šoféroval Dušan Dědeček, dnes už bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska. Muža obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia, hrozí mu tak 20 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie. 

Prvú obeť, Natálku, pochovali! Slová na poslednej rozlúčke trhali srdcia
Jednou z obetí tragédie, ktorá sa stala na zastávke Zochova v Bratislave (2.10.2022) bola aj devätnásťročná Natália. V piatok sa s ňou v Spišskej Novej Vsi navždy rozlúčili. Slová, ktoré ozneli na poslednej rozlúčke trhali srdcia. „Chcem počuť... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zastupovania sa ujal Patrik Benčík

Podľa neho bola Natáliina smrť vyústením nešťastnej hry osudu. Advokátovi Benčíkovi sa nepáči, akým spôsobom bola jej rodičom oznámená smrť ich dcéry.

„Celá tragická situácia bola vyústením série nešťastných náhod. Natália mala pôvodne ísť iným spojom do Bratislavy a vlak, ktorým nakoniec išla, mal 24-minútové meškanie. Keby išiel načas, Natália by bola stále nažive,“ vraví Benčík, ktorý zdôrazňuje, že rodina si neželá vystupovať na verejnosti.

Dovtedy sa vždy ozvala

Rodičia v tú noc Natálke volali, lebo nebývalo jej zvykom že by sa po príchode do Bratislavy neohlásila. 

„Dokonca ju chceli dať do pátrania na polícii ako po nezvestnej osobe. Povedali im však, že ešte neuplynulo 24 hodín, odkedy sa prestala ozývať,“ upresnil advokát, ktorý rodinu zastupuje bez nároku na honorár.

Naozaj si sadol Dědeček znova za volant?
Internet obleteli fotky z benzínovej pumpy, ktoré rozhnevali celé Slovensko. Šoféroval auto, ktoré odfotili na pezinskej pumpe skutočne Dušan Dědeček? Naozaj si sadol znova za volant po tom, ako pred týždňom v opitosti pripravil o život päť mladých... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ráno ich na Zochovu poslal spolužiačkin otec

„Rodičia boli veľmi znepokojení, preto za dcérou ešte v noci vycestovali do Bratislavy a hľadali ju v štyroch nemocniciach. V pondelok ráno o pol ôsmej im zavolal spolužiačkin otec, že majú ísť na miesto tragickej dopravnej nehody na Zochovej. Nekontaktovala ich teda polícia. Na mieste nehody im policajný psychológ oznámil, že ich dcéra je mŕtva. Pre rodičov situácia na mieste nehody pôsobila chaoticky. Záchranár im povedal, že ,stále ich niečo prekvapí a tá Zochova ich prekvapila’,“ hovorí rozhorčene Benčík.

Dědečkovej "ľútosti" neveria

Benčík bude od poisťovne žiadať odškodné, ktorého výšku zatiaľ nevie. Už však vie, že Natálkina rodina vníma Dědečkove tlačové konferencie a "ľútosť" nad činom ako snahu vyhnúť sa väzobnému stíhaniu.

„Rodina bude ako poškodená strana v trestnom konaní aktívne využívať všetky inštitúty trestného poriadku tak, aby bol páchateľ trestného činu obžalovaný, odsúdený a spravodlivo potrestaný,“ uzavrel Benčík.

Sudcovia vyzývajú prezidentku: Verejný lynč kolegu Fila z kauzy Dědeček je neprípustný!
Aj osobná odvaha sudcu má svoje limity! Konštatuje sa to vo vyhlásení Združenie sudcov Slovenska. Aby bol sudca vystavený verejnému pranierovaniu, a to len z toho dôvodu, že nerozhodol podľa predstáv politikov, časti médií, či konkrétnych... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik