Požiar v bratislavskej škole uhasili, vypukol v školníckom byte
24 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Požiar, ktorý vypukol v pondelok krátko pred poludním v školníckom byte v tesnej blízkosti jedálne na Základnej škole Prokofievova v Bratislave, sa podarilo uhasiť. Žiaci aj personál školy sú mimo ohrozenia života. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Mária Halašková.

"Požiar bol zlikvidovaný v krátkom čase po príjazde hasičov, zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy so štyrmi kusmi hasičskej techniky," priblížil pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči. Spresnil, že evakuovaných bolo 327 osôb, z toho bolo 291 žiakov.

"Z bezpečnostných dôvodov boli deti evakuované a vyučovanie majú pre dnešok prerušené," uviedla Halašková. Ako dodala, všetky ostatné informácie poskytne zákonným zástupcom žiakov vedenie základnej školy prostredníctvom online stránky EduPage.

Zdroj: Facebook Martin Kližan

"Podľa doterajších informácií krátko po 11.30 h došlo v jednej z miestností z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru," spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Doplnil, že zisťovaním presných príčin a okolností udalosti sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V.

Sudca ŠTS prerušil stíhanie v kauze Očistec, obrátil sa na Ústavný súd SR
Samosudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil trestné stíhanie v kauze Očistec. Podal návrh na začatie konania pred Ústavným súdom SR. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, upozornil na to... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik