Peter Pčolinský ako nový podpredseda parlamentu nebude hrať divadlo a ponúkané benefity využije
24 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Peter Pčolinský (Sme rodina) bol v uplynulom týždni zvolený za podpredsedu parlamentu. Aké plány na zmeny má vo svojej novej funkcii a podarí sa mu vyhnúť "papalášskym manierom"?

Nová metla dobre metie,

hovorievali naši predkovia a Peter Pčolinský toto porekadlo mieni potvrdiť. Začne úpravou rokovacieho poriadku - nepáči sa mu, že pre častú neprítomnosť poslancov množstvo návrhov zákonov prepadáva na koniec programu. Výsledkom je, že neprerokovaný bod sa neustále presúva a je súčasťou schôdze. Pčolinský navrhne, že ak nejaký bod pre neprítomnosť navrhovateľa prepadne dvakrát, bude zo schôdze vyradený.

PRIESKUM: Sulík dostal od voličov jasné noty! TOTO si myslia o spájaní s Hlasom-SD
Niektoré politické strany a ich lídri vylučujú spoluprácu s inými stranami ešte pred voľbami. Iní sa tvária alibisticky a neodpovedajú jednoznačne, s kým odmietajú spolupracovať. Agentúra Focus urobila prieskum pre diskusnú reláciu Na Telo a... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Vráti do parlamentu slušnosť?

Inak rokovaciemu poriadku Pčolinský v zásade nemá čo vytknúť. Horšie je to už s prejavom poslancov počas zasadnutí zákonodarného zboru.

„Pri pohľade na niektoré zasadnutia vám hneď bude jasné, že je tam pomerne veselo," konštatuje a zdôrazňuje, že niektorí poslanci by sa vo svojom spôsobe vyjadrovania mali viac kontrolovať.

Ešte jeden chýba

Kto by mal byť štvrtým podpredsedom parlamentu? Pčolinský je za to, aby to bola osobnosť, ktorá dokáže získať si podporu cez celé politické spektrum. 

„V rámci koalície aj opozície si viem predstaviť nejaké konkrétne mená, ktoré by mohli byť priechodné, ale nateraz ich vyslovovať nebudem," uzavrel túto tému Pčolinský. Kandidáta by riešil najskôr na úrovni poslaneckých klubov a nezaradených kolegov.

Papalášizmus? Boris Kollár vysvetľuje let vrtuľníkom
Papalášske maniere? Pôsobivým príchodom si predseda NR SR vyslúžil kritiku. Uhradí účet za let vrtuľníkom Ministerstva vnútra na akciu vlastnej strany? Boli otázky, ktorým sa venovali médiá, aj opoziční politici. Boris Kollár vysvetľuje let... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Papalášske maniere

Len nedávno sme boli svedkami toho, že Boris Kollár zvolil na prepravu do doslova hladovej doliny okázalý spôsob - priletel na vrtuľníku. Aj keď Pčolinský zrejme nepôjde v jeho šľapajách, benefity celkom odmietať nebude a trebárs limuzínu na pracovné cesty využije rád.

"Nebudem hrať divadlo a nebudem chodiť na bicykli, ako to v minulosti poňali niektorí poslanci," uviedol nový podpredseda parlamentu.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik