Drsný konflikt Borisa Kollára s Kovačičom (VIDEO)
24 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo sa stretli poslanci NR SR Boris Kollár (Sme rodina) a Richard Sulík (SaS). Počas debaty sa situácia vyhrotila natoľko, že Kollárovi musel moderátor vypnúť mikrofón. Sulík zas pripustil, že pri prípadnom odvolávaní premiéra Hegera bude jeho strana za.

Po tom, čo poslanci neschválili návrh zákona o partnerskom spolužití, pričom okrem opozície zaň nezahlasovala ani veľká časť koalície, sa stretli lídri strán Sme rodina a SaS v diskusii aj na túto tému. Mali sa venovať aj cenám energií, nakoľko verejnosť stále nevie, koľko bude na budúci rok za jednotlivé položky platiť. Sme rodina už avizovala, že ak sa parlamentu nepodarí dohodnúť, chce predčasné voľby. Informáciu priniesol portál pluska.sk.

Otec strelca sa ozval. Syna pripomenul TÝMITO slovami
Včera sa na sociálnej sieti Facebook objavil príspevok Juraja Krajčíka staršieho, otca strelca Juraja zo Zámockej. Syn Juraj pred podnikom Tepláreň zavraždil dvoch mladých mužov a napokon spáchal samovraždu. Ku svojmu činu sa po streľbe priznal na... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Kollár vyhlásil, že návrh zákona o partnerskom spolužití by mala pripraviť vláda a návrh by mal riadne prejsť medzirezortným pripomienkovým konaním. Hnutie podľa jeho slov nepodporilo takýto návrh z dielne SaS, kvôli obavám z jeho textácie. Sulík mu vytkol, že návrh mohli posunúť do druhého čítania, kde sa mohlo jeho znenie pozmeniť.

Strana Sme rodina podporí návrh, ktorý pripraví súčasný minister spravodlivosti

Kollár vyhlásil, že súhlasí s úpravami týkajúcimi sa nahliadania do zdravotnej dokumentácie, dedenia, prenosu určitých práv a majetkoprávnych vzťahov. "Rok sa o to Mária Kolíková snažila a rok bola na koaličnej rade blokovaná," oponoval Sulík. Kollár dodal, že ak súčasný minister spravodlivosti Viliam Karas takýto návrh pripraví, podporu strany Sme rodina bude mať.

Putinov vodca žoldnierov spustil náborovú kampaň
Putinov vodca žoldnierov sa verejne zapojil do vojny. Je koniec skrývaniu. Jevgenij Prigožin vystúpil z tieňa a priznal, že založil a prevádzkuje ruskú žoldniersku organizáciu Wagner Group. Jevgenij Prigožin sa doteraz verejnosti vyhýbal,... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Nechcem sa ospravedlniť

Pred rokmi sa Kollár vyjadril o LGBTI komunite neraz hanobne, teraz sa k tejto téme v diskusii opäť vrátili. "Oni patria do ústavu a nie na ulicu. Vždy to boli úchyláci a nemali tú diagnózu nikdy vylúčiť,“ povedal povedal kedysi Kollár a na otázku moderátora, či sa chce za tieto svoje slová ospravedlniť, Kollár rozhodne odpovedal: "Nie, nechcem sa ospravedlniť.“  Dodal, že keby na spomínanej fotke boli "heterosexuáli a budú tam mať dve pipky“, tiež by to takto napísal. Na otázku, či svoje postoje nepovažuje za pokrytecké, nakoľko aj on sim vymieňal správy s maloletým dievčaťom alebo s trans ženou, Kollár opäť bez zaváhania odpovedal: "Ja som nič neťahal na ulicu."

Atmosféra sa počas debaty vyhrotila až natoľko, že moderátor bol nútený Kollárovi dokonca vypnúť mikrofón.

Video z konfliktu

Sulík neverí Naďovi ani "nos medzi očami"

V ďalšom bloku sa o ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽaNO) vyjadril Richard Sulík slovami, že mu neverí "ani nos medzi očami". Dôvodom je, že zavádzal a klamal pri Patriotoch. "Hovoril, že S-300 máme navždy odovzdať a za to dostaneme Patriot zatiaľ na dva roky a potom sa to vybaví, či tu ostane natrvalo, alebo to budeme môcť za nejakú dobrú cenu odkúpiť," povedal Sulík. Kollár tvrdil, že od ministra obrany počul to isté.

Za odhodenie odpadu mimo koša hrozí pokuta vo výške 20 eur
Za odhodenie odpadu mimo koša hrozí pokuta vo výške 20 eur. Znečisťovanie verejného priestranstva sa podľa zákona považuje za priestupok. Zelená linka Ministerstva životného prostredia SR o tom informuje na sociálnej sieti. Časť odpadu na... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Žilinka for president?

Kollár tiež prezradil, že Sme rodina by podporila  kandidatúru generálneho prokurátora na post prezidenta Slovenskej republiky, ak by sa rozhodol kandidovať. Má však informácie, že Maroš Žilinka svoju kandidatúru neplánuje. Uviedol aj to, že ak dojde k dohode, je možné, že sa "kuffovci" objavia na kandidátke strany Sme rodina.

Sulík povedal, že to, či Martin Klus ostáva členom SaS alebo či odíde, sa  verejnosť dozvie už čoskoro. V prípade, že OĽaNO nestiahne z funkcie ministra financií Igora Matoviča, by pri prípadnom odvolávaní premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) podľa Sulíka hlasovala jeho strana SaS za jeho pád. Dodal však, že podmienkou budú ich daňové zákony.

Hlas ľudu: Fico: Pani prezidentka, skončite s tým, lebo nasierate celú krajinu
„Vieš, aj kto je gay?“ opýtal sa ma známy a povedal meno prezidentkinho hovorcu. Otázka, ba ani odpoveď ma neprekvapila. Lebo veď gayovia a sexuálne menšiny sú v týchto dňoch témou číslo jedna. A niektorí len priznávajú to, čo sme už vedeli. Od... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik