Trenčianska radnica dá opraviť sochu Holubice od Jozefa Fizela
22 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Trenčianska radnica dá opraviť sochu Holubice od autora Jozefa Fizela. Renovácia bude pokračovaním spolupráce na projekte Hlava5. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Dielo Holubice sa nachádza vo verejnom priestore na sídlisku Sihoť. Je mierne poškodené, potrebuje očistiť a opraviť. V sobotu sochu prevezú zo sídliska Sihoť do ateliéru akademického sochára Igora Mosného," uviedla hovorkyňa. Dodala, že kým bude socha v ateliéri známeho trenčianskeho sochára, opravy sa dočká aj jej betónový podstavec.

Prvým objektom, ktorý dostal komplexnú opravu v roku 2020, bol Kubik – kocka na Soblahovskej ulici autorov Antona Štubňu a Jána Blichu. Holubice sú tak ďalším z umeleckých diel, ktorému sa vďaka spolupráci mesta Trenčín s projektom Hlava5 dostane viac pozornosti a opatery.

Za Hlavou5 je skupina mladých dizajnérov, výtvarníkov a architektov z Trenčína a Českej republiky. V rokoch 2018 a 2019 sa im podarilo zmapovať na území mesta viac ako stovku umeleckých diel umiestnených vo verejných priestoroch a vo verejných inštitúciách. Vznik týchto výtvarných diel sa datuje do rokov 1965 až 1989. Cieľom projektu je za pomoci mesta tieto sochy postupne obnoviť.

Opozícia i koalícia sa aspoň v jednom zhodnú: LGBTI+ komunite to neuľahčíme!
V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy sa minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a poslanec Národnej rady SR Erik Tomáš (nezaradený) zhodli v názoroch na partnerské spolužitie. Obaja nesúhlasia s presadzovaním ... Čítať ďalej
22 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik