V Poľsku sa stretne ruská opozícia
21 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

V Poľsku sa bude začiatkom novembra konať stretnutie predstaviteľov ruskej opozície. V piatok o tom informoval poľský denník Rzeczpospolita a následne tlačová agentúra PAP.

Denník v článku na svojej webovej stránke rp.pl uviedol, že stretnutie sa uskutoční 4.–7. novembra v obci Jablonna, pri metropole Varšava. Zúčastní sa na ňom vyše 50 bývalých ruských poslancov a predstaviteľov miestnych úradov.

Cieľom je pripraviť stratégiu pre "postputinovské Rusko" a vytvoriť plán odporu proti režimu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podľa denníka Rzeczpospolita má na stretnutie prísť aj Iľja Ponomariov, ktorý v roku 2014 ako jediný v ruskom parlamente hlasoval proti anexii ukrajinského Krymského polostrova Ruskom a následne bol pre svoje protikremeľské aktivity vykázaný z vlasti.

Ďalšími účastníkmi majú byť ruský advokát Mark Fejgin, známy vďaka tomu, že obhajoval mnoho opozičných osobností, a tiež niekdajší opozičný politik Gennadij Gudkov, bývalý plukovník KGB, ktorý si pohneval Kremeľ ostrou kritikou na prezidenta Putina a svojou účasťou na pouličných protestoch voči jeho vláde.

Pfizer o vakcínach všetkých zámerne KLAMAL! EP firmu vyšetruje (VIDEO)
Je vakcína sloboda, alebo super kšeft? Na pôde EP prebieha vyšetrovanie, podľa ktorého firma Pfizer mohla zámerne skresľovať informácie o toľko preferovanej vakcíne v boji s pandémiou covidu 19. Dva roky dozadu „Dôverujem odborníkom a preto... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik