Daniel Lipšic navrhol odpočúvanie telefónu aj bez príkazu sudcu alebo prokurátora
20 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic navrhuje, aby mohli policajti v prípade bezpečnostného incidentu, akým bola streľba na Zámockej ulici v Bratislave, začať s odpočúvaním telefónu aj bez príkazu sudcu alebo prokurátora. Argumentuje zdĺhavosťou procesu, ktorý môže trvať niekoľko hodín.

Príkaz by podľa neho mohol byť urobený dodatočne. Uviedol to na štvrtkovom zasadnutí Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR.

Ako podotkol Lipšic, v súčasnosti je skôr snaha okliešťovať právomoci orgánov činných v trestnom konaní pod naratívom, že sa môžu zneužiť. "Ale keď to budeme robiť, nemôžeme zabúdať na to, že v prípade takéhoto incidentu orgány činné v trestnom konaní nebudú mať k dispozícii nástroje, či legislatívne alebo technické, aby mohli konať rýchlejšie alebo efektívnejšie," upozornil.

Odpočúvanie s dodatočným odobrením sudcu navrhuje v prípade bezprostredného rizika.

Okamihy DESU! Kukláči vytiahli muža priamo z postele a nasledovala TAKÁTO absurdita!
Skutočne desivé okamihy! Slovensko si už v poslednom období zvyklo, že po zuby ozbrojení kukláči rozrážajú dvere už pomaly kade-tade. Ak to však zažijete na vlastnej koži, určite vám nebude veľmi do smiechu. V jednom okamihu spíte vo vlastnej... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik