Aktuálna svetová vojna to má "našliapnuté" stať sa jadrovou
20 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Stojíme na prahu svetovej vojny. Kolaps každodenného života Európy bude bolestivý. Spojenci NATO, ktorí protestujú proti vojne, ktorú USA vedú na Ukrajine proti Rusku, vlastne bojujú proti tomu, aby sa svetová vojna prehupla do skutočnej jadrovej vojny. Tvrdí právnik Béla Pokol.

Názor právnika, ktorý je správcom facebookovej skupiny Diskusný kruh právnej teórie a teórie štátu, priniesol portál mandiner.hu. Svoj príspevok začína Béla Pokol tým, že ak sa nestranne pozrieme na rozpadávanie proxyvybavenia americkej vojny proti Rusom na ukrajinskom území a odhalenie tzv. holej pravdy o vojenskom boji medzi USA a Ruskom, potom by sa o týchto relevantných denných politických udalostiach malo uvažovať v rámci svetovej vojny, ktorá sa už začala.

Ani náhodou!
Biely dom "urobí všetko preto", aby na nadchádzajúcom summite krajín G20 v Indonézii nedošlo k stretnutiu medzi americkým prezidentom Joeom Bidenom a šéfom Kremľa Vladimirom Putinom. V stredu to uviedol denník The Guardian, informuje... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Svetová vojna to má "našliapnuté" byť jadrovou

Tvrdí, že spojenci NATO, ktorí protestujú proti tomuto, vlastne bojujú proti tomu, aby sa svetová vojna stala skutočnou jadrovou vojnou. Inými slovami, aby "vo svetle tunajšieho diania neprerástla vojnová úloha NATO do čínskeho vojnového kroku urýchľujúceho inváziu na Taiwan, aby USA nezaťahovali do svojich vojnových úderov Irán, ktorý pomáha Rusom, a aby sa s európskymi politickými silami, ktoré sú proti celej veci, nezaobchádzalo skrz ambasády, ktoré sa menia na zástupcov svetovej veľmoci USA, ako s vnútorným nepriateľom".

Právnik pripomenul, že práve kvôli tejto situácii sa rozpoltila chorvátska vláda, pričom jej protivojnová vetva práve vyhlásila, že nedá povolenie na výcvik ukrajinských vojakov Američanmi na chorvátskej pôde.

Jozef Banáš: Prašivé časy a mamľasi, ktorí sa svojou trápnosťou ešte pýšia
Čoraz častejšie si kladiem otázku, či si tento národ zaslúži mať svoj štát. Nemáme odvážne a sebavedomé osobnosti. Bojoval som za krajší a slobodnejší život, a sme v rovnakej riti, ako sme boli za komunistov. Jozef Banáš cez... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Maďari a Taliani majú šancu to odďaľovať

"Maďarská vláda kým len bude vedieť, bude odďaľovať schválenie rozšírenia NATO o Švédov a Fínov, aby sme aj tým neurobili prvé kroky k svetovej vojne," skonštatoval a potom pokračoval, že medzitým novovymenovaný americký veľvyslanec, ako ozajstný miestodržiteľ, už začal kampaň proti protivojnovej maďarskej vláde, ktorá stojí na strane mieru.

Skonštatoval, že už teraz sa dá predvídať, že vnútorný spor aktuálne vznikajúcej pravicovej talianskej vlády bude v súvislosti s postupom svetovej vojny smerom k jadrovej silno vyhroteným. "Môžeme len dúfať, že Salviniho pro-mierový postoj zvíťazí a že Meloniová sa tiež stiahne späť zo svojho súčasného atlantistického, teda provojnového stanoviska." - oznámil a potom dodal: toto sú však len malé body v procese, v ktorom sa svetová vojna stáva jadrovou.

Budaj si Matovičov status nevie vysvetliť. Vlastne vie...
Slovensko žije posledné dni vraždou na Zámockej, kde vyhasli životy dvoch mladých návštevníkov podniku Tepláreň. Priamo v podniku teraz zorganizoval Denník N diskusiu ministrami, kde s hosťami rozoberali, či sme si naozaj všetci rovní. Minister... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Vypukne "hladová vzbura"

Podľa Bélu Pokola je situácia zložitá aj pri domácich, štátom dotovaných a najnižších cenách plynu v Európe. "Aj pri hlbokom zadlžení štátu je štátna podpora možná len do roku 2023, pričom vojna proti Rusom môže podľa dnešných prepočtov trvať až do roku 2030.“ - povedal právnik, ktorý sa domnieva, že keďže nárast cien energií je v západnej Európe ešte vyšší, vypuknutie "hladovej vzbury" je v zimných mesiacoch takmer isté. Podľa jeho názoru bude kolaps každodenného života v Európe bolestivý, ale možno zastaví vojnových štváčov na ceste k jadrovej vojne.

"Samozrejme, toto zastavenie by bolo menej bolestivé, ak by republikáni, ktorí na čele s Trumpom saorientujú na mier, mohli prevziať vedenie dvoch komôr v novembrových voľbách do Kongresu v USA." - napísal Pokol a dodal: týmto by mohli paralyzovať globalistické vojnové jastraby Bidenovej administratívy.

Melicher: Sulík pustil svoju stranu z útesu voľným pádom!
Sulík počítal na politickej kalkulačke a vybili sa mu počas toho baterky. Preto jeho kalkulácie vyzerajú, ako keby mu pri súčte 2+2 vyšlo 3. Skonštatoval to na sociálnej sieti mladý sociálny demokrat Igor Melicher. Dodáva, že Sulíkove kroky... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik