TOTO sa stalo na Slovensku: Do školy priniesol sekeru, aby vraždil?
19 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Prípad, ktorý šokoval značnú časť Slovenska. Štrnásťročný Alex si do školy vzal sekeru a podľa polície mal jasný plán. Iba vďaka rýchlemu a pohotovému zásahu učiteľov nedošlo k najhoršiemu. Polícia koná. Chlapca, žiaka ôsmeho ročníka z Mníška nad Hnilcom pri Gelnici vyšetrovateľ obvinil pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy! Matka má na celú vec svoj názor.

Matka štrnášťročného chlapca Jana, je presvedčená, že ide o nedorozumenie a je v šoku.

"Je to môj jediný syn a som slobodná matka. Alex rád spieval, natáčal videá a hrával aj futbal, bol obrancom. Do školy chodil rád, mal dobré znamky a neviem, čo to má znamenať," uviedla pre denník Nový Čas.

Alex mal podľa nej iné plány. Chcel byť hercom. A za jeho konaním vidí nejaký skrat a ako uviedla, možno aj šikanovanie. Je presvedčená, že v škole sa muselo niečo stať a podľa nej sa mu mohli vysmievať aj za zdravotné problémy.

"Ja by som skôr za tým videla nejaký skrat. V škole sa jednoducho muselo niečo stať. Neviem, čo bolo, ale čo keď bol šikanovaný? Mal zdravotné problémy. Boli psychického rázu, bral aj lieky a mal také migrénové záchvaty,“ vysvetlila Alexova matka, Jana.

Synovi vybavila vyšetrenie na psychiatrickom oddelení v Michalovciach, na ktoré sa už nedostal. 

Odkaz Čaputovej a Hegerovi: Urobili ste z MIERU zakázané slovo!
Z mieru urobili politici ako Čaputová a Heger zakázané slovo! Uviedol to vo svojom statuse líder Smeru Robert Fico. Dokonca polícia upozornila, že olania po mieri sú skrytým a významným nástrojom ruskej propagandy v Slovenskej republike. Volanie po... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Zasiahla NAKA

Na verejnej sieti sa malo objaviť video, kde ôsmak Alex takjuplne spomína podľa denníka Nový čas, uštedrenie 300 rán.

K prípadu sa vyjadilo policajné prezídium.

"Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali v piatok podozrivú osobu a súbežne vykonávali aj ďalšie procesné úkony potrebné na zdokumentovanie prípadu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry následne vzniesol obvinenie mladistvej osobe z obce Mníšek nad Hnilcom pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa zistení polície mal jeho útok smerovať proti viacerým osobám spolužiakov a pedagógov základnej školy, ktorú navštevuje. Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie,“ informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Estónsky parlament vyhlásil Rusko za teroristický režim
Estónski poslanci odsúdili v utorok ruskú anexiu území na Ukrajine a Rusko vyhlásili za "teroristický režim". Za predmetné vyhlásenie hlasovalo v 101-člennom jednokomorovom parlamente 88 poslancov. Desať poslancov sa na hlasovaní nezúčastnilo a... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik