Jozef Banáš: Prašivé časy a mamľasi, ktorí sa svojou trápnosťou ešte pýšia
19 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Čoraz častejšie si kladiem otázku, či si tento národ zaslúži mať svoj štát. Nemáme odvážne a sebavedomé osobnosti. Bojoval som za krajší a slobodnejší život, a sme v rovnakej riti, ako sme boli za komunistov. Jozef Banáš cez osobné a politické  zápasy v knihe Karneval Krýs odhaľuje, v akých prašivých časoch podľa neho žijeme a nastavuje zrkadlo celej spoločnosti.

"Čoraz častejšie si kladiem otázku, či si tento národ zaslúži mať svoj štát. Nemáme odvážne a sebavedomé osobnosti. Nahovárajú ma, aby som sa vrátil do politiky. Potľapkávajú ma po pleci, aký som úžasný, ako viem veci odvážne povedať, a keď sa proti mne postaví prvý odporca, okamžite zmiznú a tvária sa, že ma v živote nepoznali," píše Jozef Banáš.

Úryvok zverejnený na sociálnej sieti prinášam v plnom znení.

Bojoval som za krajší a slobodnejší život, a sme v rovnakej riti, ako sme boli za komunistov

Na Ukrajine je vojna, začal ju mocichtivý vodca a popudil si proti sebe rovnako mocichtivých. Ja som nespravil nič, len som sa nahlas spýtal, prečo ten ruský mocichtivý tú vojnu začal, kto ho k tomu vyprovokoval, kto je ten tretí, kto sa raduje, keď sa dvaja bijú, a spravili zo mňa jeho podporovateľa, vojnového štváča. Zakázali ma rovnako ako za komunistov. Vtedy sa človek mohol pýtať s rizikom, že za to ponesie dôsledky, a teraz je to úplne to isté. Vtedy si aspoň dali námahu, aby ti svoj názor vysvetlili, ten názor bol smiešny a hlúpy, videl som aj na tých súdruhoch, že sa cítili trápne. 

A dnes sa títo mamľasi svojou trápnosťou ešte pýšia

Majú v rukách médiá a zmanipulovali mladých nevídaným spôsobom. Dnes tu proti skúsenosti stojí zmanipulovaná, agresívna masa arogantných hlupákov, ktorí povýšili svoju úbohosť na cnosť. Vládnu nám sráči, ktorých jedinou zahraničnou skúsenosťou sú nákupy v Hainburgu. Bezcharakterní grázli, rovnakí ako tí, proti ktorým bojujú, ľudia bez charakteru.

Keď sa ozve človek, ktorý postavil úspešnú firmu za hranicami a chce im poradiť, títo slniečkarskí mamľasi vychovaní na počítačových hrách sa z neho smejú.

Naši takzvaní lídri majú už dávno zaistené teplé miestečká v centrále Únie a NATO v Bruseli alebo v OSN a zvysoka kašľú na potreby štátu.

Keď im začne prihárať, prví zdrhnú a budú sa mať do smrti kráľovsky z peňazí, ktoré tu demokraticky nakradli.

Takí vajsovci rozkradli celé fabriky a smejú sa ľuďom do tvárí. Keď si pomyslím, že ja som týmto hajzlom pomáhal, je mi zo seba na vracanie...

Foto: Facebook: Jozef Banáš

Na obrázku môže byť 1 osoba, kniha a interiér