Ukrajina predpovedá výrazné víťazstvá
18 | 10 | 2022 I Milan Laca

Ukrajina očakáva výrazné víťazstvá v konflite s Ruskom. 

Šéf Hlavného riaditeľstva spravodajstva ministerstva obrany Kyrylo Budanov verí, že do konca roka ukrajinskí obrancovia výrazne pokročia, Ukrajinu podľa neho čakajú „výrazné víťazstvá“.

Predpoveď 

„Do konca roka urobíme výrazný pokrok, budú to výrazné víťazstvá, čoskoro to uvidíte. Dúfam, že to môže byť Cherson.  Koncom jari by mal byť všetkému koniec. Všetko by malo byť hotové do leta.

Ako sa vyhnúť jadrovej vojne na Ukrajine?
Vojenská sila bez diplomacie nemôže priniesť trvalé výsledky a môže viesť k bezpríkladnej katastrofe s nepochopiteľnými následkami. Prezident Biden varuje pred eskaláciou a aj keď Putina len nedávno označil za "racionálneho aktéra", ktorý by sa... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Návrat k hraniciam roku 1991

Po skončení vojny sa začne veľmi vážny politický proces, súvisiaci so zmenami v súčasnej Ruskej federácii. Určité regióny sa oddelia od Ruska. Moskva nám zaplatí reparácie. Toto všetko ich čaká, povedie k presunu určitého ekonomického centra Ruskej federácie na naše územie..." vyhlásil Budanov.  Podľa neho sa ako prví odtrhnú od Ruskej federácie obyvatelia Kaukazu, no nebudú to len  oni. Šéf GUR sa domnieva, že v Rusku je veľa územných problémov. „Ruská federácia je len označenie pre federalizmus. Toto je príliš veľké územie, ktoré existuje už dosť dlho, nie je jasné ako, v rámci týchto hraníc. Držalo sa to výlučne vierou v moc režimu. Len čo sa režim zrúti, všetci sa  to rozpadne."

Rusko nemá rakety

Samotná skutočnosť prechodu Ruskej federácie na používanie zahraničných bezpilotných lietadiel je pre Rusko výnimočný prípad. K tomu viedla nízka presnosť ruských rakiet, ako aj k ich malý početu. Ruský obranný priemysel nevie vyrobiť dostatok nových rakiet a tie, s ktorými vstúpili do vojny 24. februára, sa už míňajú.Napríklad pri raketách Iskander sa už priblížili k hranici 13% množstva, plány určujú, že nesmie klesnúť pod 30 %, ale vojna robí svoje úpravy, vyhlásil Budanov.

Čo sa deje v Kremli...

Niektorí tam jasne chápu, že sa treba zastaviť a hľadať nejaké mierové urovnanie, iní veria, že Rusko prestane existovať, ak nepôjdu ďalej, ak budú porazení. Preto sa teraz objavila nová téza a ruské vedenie ju už otvorene vyjadrilo: našou hlavnou úlohou je neprehrať. Už nejde o to vyhrať, ale neprehrať. „Nemôžeme si dovoliť prehrať“, „hlavná vec je neprehrať“ a podobne, výklady sú rôzne, ale toto je posolstvo. -  Ak, ako sa hovorí, zvíťazí vetva zástancov mieru, potom si budú môcť priznať, že "to všetko bola chyba." Vojaci sa presunú späť, za administratívnu hranicu z roku 1991, povedal šéf Hlavného riaditeľstva spravodajstva ministerstva obrany Kyrylo Budanov.

Ukrajina: Séria útokov zasiahla energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách (VIDEO)
Ukrajina v utorok hlásila útoky na energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách vrátane metropoly Kyjev. Uviedol to zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. "Na ľavom brehu Kyjeva došlo k trom útokom na zariadenie... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik