Ukrajina dostane od NATO obranné systémy proti dronom
18 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Severoatlantická aliancia dodá v najbližších dňoch Ukrajine obranné systémy proti dronom, aby sa tak mohla účinnejšie brániť ruským útokom na kritickú infraštruktúru s použitím iránskych bezpilotných lietadiel. Oznámil to v utorok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Ako v utorok uviedli ukrajinskí predstavitelia, ruské sily používajúce iránske drony zničili v priebehu ostatných dní takmer tretinu elektrární na Ukrajine. Podľa Stoltenberga, ktorý vystúpil na bezpečnostnej konferencii v Berlíne, je adekvátnou odpoveďou NATO zintenzívnenie dodávok systémov protivzdušnej obrany Ukrajine.

Kyjev medzitým oznámil, že oficiálne požiada Izrael o poskytnutie systémov protivzdušnej obrany.

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Dmytro Kuleba v utorok navrhol prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby prerušil diplomatické styky Ukrajiny s Iránom. Návrh prišiel v súvislosti s dodávkami iránskych bezpilotných lietadiel do Ruska. (tasr)

Právnička Pirošíková bije na poplach: Prestávame byť právny štát
Advokátka Marica Pirošíková roky Slovensko zastupovala pred Európskym súdom pre ľudské práva (ESĽP). Dnes si myslí, že na Slovensku dochádza k porušovaniu princípov právneho štátu. Ako sa pozerá na kauzu Haščák "Pokiaľ ide o túto kauzu však nejde... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik