Rusi chystajú evakuáciu civilistov z Chersonu
18 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ruská armáda pripravuje evakuáciu civilistov z mesta Cherson na juhu Ukrajiny. Oznámil to v utorok veliteľ ruských síl generál Sergej Surovikin.

"Ruská armáda zabezpečí v prvom rade bezpečnú evakuáciu obyvateľstva" Chersonu, povedal Surovikin v ruskej televízii Rossija 24.
Podľa neho súčasné ukrajinské útoky na civilnú infraštruktúru v Chersone "predstavujú priame ohrozenie životov obyvateľov".

Šéf Rusmi dosadenej oblastnej samosprávy Vladimir Saldo minulý týždeň vyhlásil, že ukrajinské sily v oblasti vo zvýšenej miere ostreľujú civilnú infraštruktúru a spôsobujú na nej závažné škody.

V utorkovom vyhlásení Saldo informoval, že evakuované budú štyri mestá v Chersonskej oblasti ležiace v blízkosti rieky Dneper, keďže ukrajinské ostreľovanie by podľa neho mohlo poškodiť priehradu, píše agentúra Reuters. Ako pokračoval Saldo, evakuovaní ľudia z Chersonskej oblasti by mohli byť umiestnení na Kryme. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Ukrajina predpovedá výrazné víťazstvá
Ukrajina očakáva výrazné víťazstvá v konflite s Ruskom. Šéf Hlavného riaditeľstva spravodajstva ministerstva obrany Kyrylo Budanov verí, že do konca roka ukrajinskí obrancovia výrazne pokročia, Ukrajinu podľa neho čakajú „výrazné... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik