Hlas ľudu: Šeliga, Farská, počujete?
17 | 10 | 2022 I Mária Škultétyová

Haló, „slušňáci“,  stala sa dvojnásobná vražda!

Šeliga, Farská, počujete? Čo je so „Slušným“ Slovenskom? Boli zavraždení dvaja mladí ľudia, a „Slušné“ je ticho.  Kde je? Kde sú všetky tie „slušné“ figúrky? Kde sú tribúni ľudu?  Prečo neziapu z tribún a námestí ako vtedy, keď najatý vrah zabil Jána a Martinu? Prečo nezvolávajú protesty?

A vy prečo čušíte, slávni novinári a umelci? Došiel vám atrament? Pero sa zlomilo?  Stratili ste hlas?  Ach jaj, to je škoda!  A kde  je Stanke? Kde sú všetky tie nenávistné „Tódové“, čo denne útočili a vymýšľali dôkazy proti Ficovi? Kde sú?  Či teraz sa to nehodí?

Nie, nehodí sa.  Len vtedy sa to hodilo

Lebo vtedy bolo treba odstrániť Fica a Smer. A na to vám poslúžila smrť dvoch mladých ľudí. Bolo treba obviniť Fica z vraždy, stavať mu šibenice, kupovať  truhlu. A šíriť nenávisť a iné špinavosti. Vykrikovať, obviňovať celú smerácku bandu. Dať ju dole, to ste chceli!  To bol váš cieľ! Preto ste zneužili smrť mladých ľudí. Preto ste zneužili vraždu. To bol váš míľnik. Fuj, hanbite sa!

Máte, čo ste chceli, „slušňáci“! Fica ste dali dole. Aj keď ste mu vraždu neprišili, podarilo sa vám to podstatné: Fico voľby nevyhral. Vyhrali vaši. Len progresívci urobili chybu, preto prepadli. Máte teda vládu, akú ste chceli. Jej predseda do politiky priniesol novú „kultúru“.  Slová fašisti, mafiáni, dezoláti, opice, hajzli,  svine na bitúnku a podobné výrazy si osvojili vaši novinári, vaši ľudia na vládnych stoličkách. Máte vládu, ktorá šíri nenávisť, tak ste to aj vy  „slušní“ robili.  Nenávidí tých , čo majú inakší názor. Máte vládu podvodníkov, ktorí sa klamstvom dostali k diplomom, vládu ľudí podozrivých z korumpovania a klientelizmu. Máte vládu, kde ruka ruku umýva a špina sa zakrýva tak, aby všetci boli čistí. Len vtedy sa pravda vyhadzuje na oči, keď sa v nej na smrť rozhádajú. Máte , čo ste chceli.  Neschopnú vládu, ktorá svojimi činmi rozdelila ľudí na takých a onakých.  A niet toho lepidla, čo by národ spojilo. Možnože dobrý prezident.

Máte vládu, ktorá žne, čo zasiala

Nenávisť nezmizne, aj keď  prezidentka denne  vypovie tonu teplých slov. Áno, slovo je zbraň a je aj liek na ubolené srdcia. Ale činy sú viac než slová. Viac zraňujú a viac bolia. Činy naozaj zabíjajú. A za vašej vlády sa stal hrozný čin: dvojnásobná úkladná vražda.  Netrápi vás to? Prečo ste ticho?

Čo urobila vaša vláda preto, aby sme sa mohli bezpečne pohybovať po ulici? Čo urobila preto, aby ožratí šoféri na ceste nezabíjali? Nič. Človek, ktorý kedysi propagoval a predával alkohol, je dnes predsedom vlády.  A to je poriadna hanba. Čo urobila vaša vláda preto, aby si dvaja mladí chalani bez strachu o život mohli na lavičke vypiť pohár limonády? Nič. Neurobila nič, zhola nič.  Len útočila a rozosievala nenávisť voči tým druhým. Nenávisť viedla mladého vraha k tomu, že vraždil.  Netrápi vás to? Prečo ste ticho?

Vláda siala nenávisť. A nenávisť je zlá. Zlo plodí zlo a nenávisť plodí nenávisť

Nenávisť sa rozrastá ako burina. Burinu treba zničiť aj s koreňom. Kto má s tým skúsenosť, vie, že zničiť taký pýr, ide ťažko. Stačí kúsok korienka a vyrastie nový.  Tak je to aj s nenávisťou. Viete, prečo vraždil mladý vrah?  Vraždil,  lebo nenávidel.  Nenávidel druhých. Iných, inakších ako bol on.

Fica ste obviňovali z vraždy novinára a jeho priateľky. Teraz sa vraždilo za vašej vlády. Netrápi vás to? Prečo ste ticho?