Púchov: V meste je po rokoch opäť busta Milana Rastislava Štefánika
16 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Do Púchova sa po mnohých rokoch vrátila busta Milana Rastislava Štefánika. Umiestnili ju v piatok (14. 10.) pred budovou gymnázia. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Busta Milana Rastislava Štefánika bola v Púchove už v roku 1926, neskôr ju odstránili. Výrobu a umiestnenie busty pred púchovským gymnáziom financoval Trenčiansky samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy, zo svojho rozpočtu investoval 10.000 eur.

"Autorom busty je Dominik Monček, akademický sochár, ktorého rovnaká busta M. R. Štefánika je umiestnená aj vo vestibule krajského úradu v Trenčíne. Autorom umiestnenia a podstavca je zas Roman Muška. Vďaka ochote Trenčianskeho samosprávneho kraja sa podarilo túto bustu vyhotoviť," doplnil riaditeľ gymnázia Miroslav Kubičár.

Richter o Matovičovom zákone roka: Čakali ste od týchto amatérov reálny rozpočet?
Vláda okrem zopár omrviniek nepredstavila ľuďom reálnu pomoc. Navyšuje rozpočet na pomoc ľuďom, ale o konkrétnych opatreniach mlčí. Najmä preto, lebo vôbec netuší čo má robiť. Od takýchto amatérov však reálny rozpočet očakávať nemôže nikto. Vo... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik