Vláda prerokuje návrh rozpočtu na nasledujúce roky
14 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Vláda bude v piatok mimoriadne rokovať o návrhu rozpočtu na roky 2023 až 2025. Kabinet musí podľa zákona rozpočet schváliť a poslať ho Národnej rade (NR) SR každý rok do 15. októbra.

Sociálni partneri návrh, ktorý ministerstvo financií predstavilo v pondelok (10.10.), prerokovali na mimoriadnej tripartite v stredu (12.10.). Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) po nej informoval, že s ním nesúhlasí iba Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Zamestnávatelia aj odborári návrh rozpočtu vzali na vedomie, aj keď k nemu mali výhrady.

Deficit verejných financií SR by mal podľa návrhu v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných očakávaných takmer 5 %. Dôvodom nárastu schodku je podľa rezortu financií reakcia vlády na výrazný rast cien energií. Na tento účel si v rozpočte vytvára priestor v objeme 3,5 miliardy eur.

Nicholsonová si podala vládu: Aj na totálne ZLYHANIE treba talent!
Klobúk dolu, vláda naša talentovaná! Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová ohodnotila vo svojom statuse na sociálnej sietu súčasnú vládnu garnitúru. Tá im teda dala! Slušná politická kultúra "Mala to byť vláda proti extrémizmu. Na koaličnej... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik